Pilsweizer poszerza ofertę lokalnych piw górskich o Zakopiańczyk Ciemny

Pilsweizer poszerza ofertę lokalnych piw górskich o Zakopiańczyk Ciemny

Browar Pilsweizer wprowadza na rynek nową markę piwa – Zakopiańczyk Ciemny. Poszerza w ten sposób liczącą już 8 piw linię górskich piw lokalnych, która została zapoczątkowana w 2015 r. piwem Zakopiańczyk, a niedawno dołączyły do niej: Gorlickie, Podhalańskie Wartkie i Muszyńskie Zamkowe.

Browar Pilsweizer z Grybowa wprowadza na rynek ciekawą propozycję dla konsumentów poszukujących lokalnych smaków piwnych - Zakopiańczyk Ciemny. Jest to ciemne piwo dolnej fermentacji z delikatnym kawowym smakiem. Ma 13-procentowy ekstrakt i 6 procent zawartości alkoholu. Do jego produkcji wykorzystywane są trzy słody: monachijski, karmelowy, pilzneński; oraz dwa chmiele: marynka i lubeski.  

Halo, bileciki do kontroli!

Pełną treść dostaniesz bez grosza,
ale musisz być w naszym newsletterze.

Raz, raz, wpisywać e-mail. Tylko prawdziwy, bo sprawdzę!

partner technologiczny: GetResponse

Nowe piwo sprzedawane będzie wyłącznie w Zakopanem i jego okolicach. Dołącza do linii piw browaru Pilsweizer związanych z konkretnymi miejscowościami, które kierowane są zarówno do społeczności lokalnych i „lokalnych patriotów”, jak i turystów odwiedzających daną miejscowość czy region. 

Pilsweizer zapoczątkował linię piw lokalnych w maju 2015 r. piwem Zakopiańczyk. Obecnie w jej skład wchodzi już 8 piw: Zakopiańczyk, Zakopiańczyk Miód Malina, Zakopiańczyk Ciemny, Piwniczańskie, Sądeckie, Gorlickie, Podhalańskie Wartkie i Muszyńskie Zamkowe. 

Przy projektach piw lokalnych Browar Pilsweizer współpracuje zarówno z lokalnymi sklepami, jak i odbiorcami z kanału HoReCa, czyli hotelami, restauracjami czy pubami działającymi na danym obszarze.

Browar Pilsweizer jest kontynuatorem tradycji założonego w 1804 r. w Siołkowej browaru, który dynamicznie zaczął się rozwijać po przejęciu go w 1887 r. przez czeskiego piwowara Franciszka Paschka.  

W 2005 r. Browar Grybów w Siołkowej został kupiony przez Ivana i Andreja Chovanców, którzy, podobnie jak ponad 100 lat temu Paschek, zajęli się jego rozwojem po latach problemów finansowych - w 2007 r. doprowadzili do ustabilizowania jego sytuacji i rozpoczęli produkcję piwa pod marką Pilsweizer. 

Browar Pilsweizer jest obecnie jedynym browarem regionalnym w Małopolsce i na Podkarpaciu. W planach jest rozbudowa browaru o hotel i ośrodek Spa (które będą mieścić się w zrewitalizowanych budynkach starego browaru).

Komentarze

Polecane

Dzięki, link został przesłany

Zamknij

Serdeńko!
Lubisz już nasz fanpage?

Wystarczy kliknąć:

zobacz nasz fanpage >> Zamknij

Niech zapisze się
do newslettera!

Zostaw e-mail
i powolutku strzałeczka na guziczek!

Zamknij