Pilsweizer poszerza ofertę piw smakowych o trzy piwa miodowe

Browar Pilsweizer wprowadza na rynek trzy nowe piwa smakowe: Pilsweizer Miodowy, Pilsweizer Miód Malina i Pilsweizer Miodowe Bartne.
O autorze
1 min czytania 2017-09-19

Pilsweizer Miodowy to piwo niefiltrowane, pasteryzowane, z dodatkiem miodu gryczanego, o zawartości alkoholu 5,5% (14 Blg). 

Pilsweizer Miód Malina to również jasne piwo niefiltrowane, pasteryzowane. W jego przypadku wśród składników znajduje się miód wielokwiatowy i sok malinowy. Zawartość alkoholu to także 5,5% (14 Blg).

Pilsweizer Miodowe Bartne powstaje w kooperacji z firmą Sądecki Bartnik (http://bartnik.pl/o-nas/) i jest produkowane wyłącznie z przeznaczeniem do lokalnej dystrybucji kanałami tej firmy, specjalizującej się w produktach pszczelich i tzw. turystyce miodowej. Sądecki Bartnik jest również dostawcą miodu na potrzeby produkcji Pilsweizera Miodowego i Pilsweizera Miód Malina.

Do uwarzenia wszystkich trzech piw wykorzystano chmiele: marynka i lubelski.

LinkedIn logo
Dziękujemy 90 000 fanom na LinkedInie. Jesteś tam z nami?
Obserwuj

Pilsweizer Miodowy i Pilsweizer Miód Malina dystrybuowane będą na całą Polskę. Pilsweizer Miodowe Bartne będzie zaś dostępny wyłącznie lokalnie na Sądecczyźnie.

Browar Pilsweizer jest kontynuatorem tradycji założonego w 1804 r. w Siołkowej browaru, który dynamicznie zaczął się rozwijać po przejęciu go w 1887 r. przez czeskiego piwowara Franciszka Paschka.

Słuchaj podcastu NowyMarketing

W 2005 r. Browar Grybów w Siołkowej został kupiony przez Ivana i Andreja Chovanców, którzy, podobnie jak ponad 100 lat temu Paschek, zajęli się jego rozwojem po latach problemów finansowych – w 2007 r. doprowadzili do ustabilizowania jego sytuacji i rozpoczęli produkcję piwa pod marką Pilsweizer.

NowyMarketing logo
Mamy newsletter, który rozwija marketing w Polsce. A Ty czytasz?
Rozwijaj się

Browar Pilsweizer jest obecnie jedynym browarem regionalnym w Małopolsce i na Podkarpaciu. W planach jest rozbudowa browaru o hotel i ośrodek Spa (które będą mieścić się w zrewitalizowanych budynkach starego browaru).