Polska mleczarnia Jogurty Magda staje się całkowicie wegańska

Polska mleczarnia Jogurty Magda staje się całkowicie wegańska
Firma Jogurty Magda jest pierwszą polską mleczarnią, która całkowicie zrezygnowała z wykorzystywania do produkcji mleka krowiego. Teraz jej produkty tworzone będą wyłącznie na bazie roślinnych surowców.
O autorze
1 min czytania 2020-07-08

Dieta roślinna staje się coraz bardziej popularna wśród społeczeństwa. Aktualnie na półkach sklepowych możemy znaleźć wiele roślinnych zamienników, jako że firmy, odpowiadając na potrzeby konsumentów, wprowadzają do swojej oferty liczne produkty wegańskie lub wegetariańskie. 

O krok dalej postanowiła pójść firma Jogurty Magda, która całkowicie zrezygnowała z wykorzystywania do produkcji mleka krowiego, tym samym stając się pierwszą polską mleczarnią, która zdecydowała się na taki krok.

Firma bowiem już trzy lata temu wprowadziła na rynek jogurty, śmietany oraz napoje produkowane na bazie roślinnych surowców. Teraz zajmie się tworzeniem wyłącznie takich produktów.

Idąc za ciosem, dyrektor zarządzająca firmy, Magdalena Kubit, podjęła decyzję o rebrandingu swojej marki. Odświeżona została identyfikacja wizualna brandu, a także zmieniono nazwę firmy, co ma za zadanie podkreślić jej wege transformację – Jogurty Magda to bowiem teraz Magda Roślinna. 

LinkedIn logo
Dziękujemy 90 000 fanom na LinkedInie. Jesteś tam z nami?
Obserwuj

zdjęcie: facebook.com/planton.roslinny

PS

Słuchaj podcastu NowyMarketing

W marcu br. w ramach promocji holenderskiej kampanii „Week Without Meat” rotterdamski lokal KFC przez cały tydzień serwował swoim klientom wyłącznie wegetariańskie dania.

NowyMarketing logo
Mamy newsletter, który rozwija marketing w Polsce. A Ty czytasz?
Rozwijaj się

PS2

Wegańskie dania znajdziemy już m.in. w Burger Kingu, Żabce, a także w restauracjach sieci IKEA.