Monika Kowalewska objęła stanowisko dyrektora marketingu w firmie Wawel

Od 1 lutego br. działem marketingu producenta słodyczy pokieruje Monika Kowalewska. Odpowiadać będzie za strategię, wizerunek marki, zarządzanie kategoriami produktów, sklepy firmowe, fundację Wawel z Rodziną oraz całość działań marketingowych firmy Wawel.
O autorze
0 min czytania 2021-01-26

Monika Kowalewska  przez ostatnie ponad 2 lata związana była ze Stratosferą, firmą doradztwa strategicznego, gdzie pełniła funkcję dyrektorki zarządzającej. Przez 6 lat prowadziła polską edycję projektu Superbrands, odpowiadając m.in. za relaunch programu. Ma ponad 12-letnie doświadczenie w budowaniu strategii dla marek, zarówno w Polsce, jak i w projektach międzynarodowych.

– Wzrastająca świadomość konsumencka powoduje, że Wawel ma dziś do zaoferowania więcej niż kiedykolwiek wcześniej. Musimy popracować nad strategią. Monika zdecydowała się sprawdzić po drugiej stronie. Ma wszystko, żeby odnieść sukces – powiedział Dariusz Orłowski, prezes Wawel S.A.

Monika Kowalewska jest absolwentką Wydziału Psychologii SWPS oraz studiów podyplomowych Zarządzanie Innowacją (SWPS i School of Form).

LinkedIn logo
Dziękujemy 90 000 fanom na LinkedInie. Jesteś tam z nami?
Obserwuj