Warszawska restauracja wprowadziła ekologiczne słomki z makaronu

Warszawska restauracja wprowadziła ekologiczne słomki z makaronu
Warszawska Restauracja Si postanowiła walczyć z plastikowymi słomkami. Jako ich zamiennik wykorzystuje makaron, który jednocześnie oddaje ducha tego, co ta restauracja serwuje, czyli włoskie dania.
O autorze
1 min czytania 2018-11-05

źródło: facebook.com/RestauracjaSi

W walkę z plastikowymi słomkami angażuje się coraz więcej lokali gastronomicznych w Polsce, czego przykładem jest chociażby warszawska Restauracja Si. Zamiast jednorazowych, plastikowych słomek serwuje zamienniki w postaci makaronu!

Makaronowe słomki są biodegradowalne, trwałe, nie zmieniają smaku napojów i są przyjazne dla środowiska. Co więcej, idealnie oddają ducha restauracji, która serwuje włoskie dania.

LinkedIn logo
Dziękujemy 90 000 fanom na LinkedInie. Jesteś tam z nami?
Obserwuj

PS

Portal Noizz.pl wraz z aktywistką Aretą Szpurą, fundacją Lonely Whale oraz agencją VML Poland rozpoczęli wspólną akcję TU PIJESZ BEZ SŁOMKI. Jej celem jest wycofanie plastikowych rurek z pubów i restauracji w całej Polsce oraz popularyzacja zasady less waste.

Słuchaj podcastu NowyMarketing

PS2

NowyMarketing logo
Mamy newsletter, który rozwija marketing w Polsce. A Ty czytasz?
Rozwijaj się

Na początku października br. odbyło się otwarcie wystawy IKEI „Last Straw”, która jest symbolicznym pożegnaniem marki z plastikowymi słomkami. Szwedzki koncern zapowiedział zaprzestanie ich używania w swoich marketach w Wielkiej Brytanii i Irlandii.

PS3

Kanadyjska agencja Rethink przygotowała dla organizacji Greenpeace kampanię społeczną „Don’t suck the life from our oceans”, mającą na celu zwrócenie uwagi na to, jak szkodliwy wpływ na nasze środowisko ma wykorzystywanie plastikowych słomek na masową skalę.