Damian Kitowski awansuje na stanowisko creative director w VMLY&R

Damian Kitowski awansuje na stanowisko creative director w VMLY&R

Damian Kitowski, dotychczas creative group head w agencji VML&R, od stycznia 2022 roku awansował i objął stanowisko creative director.

Damian Kitowski, na co dzień tworzący duet kreatywny z Robertem Antolakiem, z VMLY&R związany jest od blisko sześciu lat. Wspólnie z Robertem stoją czele jednej z grup kreatywnych w strukturze działu kreacji agencji (w styczniu 2022 roku utworzone zostały trzy nowe grupy, co zwiększa ich liczbę z pięciu do ośmiu).

Damian Kitowski w duecie z Robertem Antolakiem zarządzają pracą grupy kreatywnej, której głównym klientem jest marka Samsung.

Wcześniej pracował w DDB Warszawa, Tequila i Grandes Kochonos. Na swoim koncie ma projekty zrealizowane m.in. dla takich marek jak: Samsung, EB, Żywiec, Heyah, Aviva, PLL LOT i Orange. Laureat KTR, Effie Awards, IAB MIXX Awards, Innovation Awards, Facebook Awards, Young Creatives Cannes Lions w kategoriach Film i Print oraz Golden Drum Young Drummers. Był też dwukrotnie jurorem konkursu Papaya Young Directors.