Karkonoski Park Narodowy kolejnym punktem na trasie Naturalnych Poranków Blisko Natury

Trasa Naturalnych Poranków Blisko Natury dotarła do Karkonoskiego Parku Narodowego. To właśnie tam Adriana Marczewska – szefowa kuchni i prowadząca program w malowniczych murach zamku Chojnik, na bazie regionalnych przysmaków Dolnego Śląska, przygotowała dwie propozycje śniadań z marką Tarczyński.
O autorze
1 min czytania 2022-04-22

Bogata historia, kulinarne specjały i lokalne legendy

Dolny Śląsk kryje w sobie mnóstwo tajemnic, które Adriana Marczewska stara się odkryć w ramach serii Naturalne Poranki Blisko Natury. Do największych atrakcji tego miejsca niewątpliwie należą: wyjątkowe szlaki turystyczne na terenie Karkonoskiego Parku Narodowego, ruiny XV-wiecznego zamku Chojnik, legendarne źródełko Kunegundy, czy niezwykłe lasy bukowe.

Adriana Marczewska, wykorzystując bogactwo tego miejsca, przygotowała śniadania dla najbardziej wymagających smakoszy – składające się z naturalnych i zdrowych produktów, będących źródłem energii na cały dzień, a wszystko to, odkrywając lokalne tajemnice i uroki regionu.

Każdy odcinek trasy Naturalne Poranki Blisko Natury pozwala mi poznać historię danego miejsca i podzielić się nią z widzami. Tym razem wybraliśmy się do Karkonoskiego Parku Narodowego, a dokładniej na górę Chojnik, na której szczycie znajdują się ruiny zamku Chojnik. Okolice mieszczącego się tam zamku to bogactwo ziół, jadalnych kwiatów i regionalnych wyrobów, jak chociażby sery czy różnego typu wypieki. Gotowanie tutaj było przyjemnością i cenną lekcją, a wszystko to w otoczeniu zachwycającej natury –  mówi Adriana Marczewska, szefowa kuchni.
LinkedIn logo
Dziękujemy 90 000 fanom na LinkedInie. Jesteś tam z nami?
Obserwuj