Odkryj smaki Australii z Mateuszem Gesslerem i Dorotą Gardias

Egzotyczny klimat Australii, malownicze krajobrazy i pełna słońca pogoda przywodzi na myśl wiele pozytywnych skojarzeń. Nic dziwnego, że to stamtąd pochodzą jedne z najlepszych na świecie win oraz kuchnia, będąca mieszanką dań inspirowanych smakami z całego świata.
O autorze
1 min czytania 2016-10-26

To dlatego właśnie Mateusz Gessler, ambasador australijskich win Jacob’s Creek, na planie swojego nowego programu odnalazł wspólny język z zaproszoną do drugiego odcinka miłośniczką Australii, Dorotą Gardias. 

Mateusz Gessler w towarzystwie Wojtka Cyrana, sommeliera i Ambsadora Win Jacob’s Creek, łączy odkrywanie kuchni i kultury „Szóstego kontynentu”, między innymi za sprawą zapraszanych do programu „Nowy Świat Mateusza Gesslera” gości. W najnowszym odcinku do duetu wymienionych Panów dołączyła Dorota Gardias. Dziennikarka i prezenterka, która chętnie udzielała porad dotyczących australijskiego klimatu, zmienności pogody na przestrzeni roku i najlepszej pory na wyprawę na Antypody. A wszystko to przy wspólnym gotowaniu steku w sosie winnym. Wojciech Cyran udzielił także wskazówek, w jaki sposób dopasować wino do tego dania.

Przepisy na wszystkie potrawy z nutką egzotyki, do których znakomitym dopełnieniem są wina Jacob’s Creek, można znaleźć na stronie www.jacobscreek.pl. Tam również znajdują się powstałe do tej pory materiały video oraz portfolio win używanych w programie. 

LinkedIn logo
Na LinkedInie obserwuje nas ponad 100 tys. osób. Jesteś tam z nami?
Obserwuj