zdjęcie: tacit.com.pl
Historia marki Nobu zaczęła się pod koniec lat 80. w Los Angeles, kiedy Robert De Niro wszedł do restauracji należącej do szefa kuchni Nobu Matsuhisy. Kilka lat później, wraz z producentem filmowym Meirem Teperem, otworzyli swoją pierwszą restaurację Nobu na Manhattanie.
Zobacz również
Lokale oferujące wykwintne dania kuchni japońskiej w nowym wydaniu szybko zyskały uznanie nie tylko wśród największych gwiazd Hollywood, ale także klientów na całym świecie.
Obecnie, blisko 40 Restauracji Nobu na 5 kontynentach odwiedza 3 miliony gości rocznie. Wspólna wizja, dzięki której powstała pierwsza restauracja, pozwoliła założycielom Nobu stworzyć sieć wyjątkowych hoteli. Oferują one swoim gościom najwyższej jakości obsługę i niezwykłe doznania kulinarne.
Jedyny Hotel Nobu w naszej części Europy zastąpi dotychczasowy Hotel Rialto, który jest właśnie rozbudowywany. Doskonale wpisze się on w otoczenie, odzwierciedlając zmieniającą się architekturę Warszawy. Będzie to pierwszy na rynku hotel lifestylowy, a jego istotny element to nowa część powstająca przy ulicy Wilczej, zaprojektowana przez polską pracownię Medusa Group. Ci sami architekci wraz z kalifornijskim studio PCH, tworzą projekt wnętrz hotelu.
Movember/Wąsopad: jak marki zachęcają do profilaktyki męskich nowotworów [PRZEGLĄD]
Pierwsi goście Restauracji i Hotelu Nobu w Warszawie będą mogli skorzystać z usług tego miejsca już na początku 2020 roku.
Słuchaj podcastu NowyMarketing
PS
Niezwykły projekt hotelu firmy architektonicznej Snøhetta o kształcie pierścienia będzie położony u podnóża lodowca i ma produkować więcej energii niż zużywać.