Paweł Kowalewski prezes Communication Unlimited po raz czwarty został wybrany na stanowisko IAA Global Vice President

IAA Global Office w oficjalnym komunikacie poinformowało o osobach, które przez najbliższe dwa lata zajmą stanowiska Global Vice Presidents. Wśród nich znalazł się Paweł Kowalewski z Communication Unlimited, obecnie członek Rady Nadzorczej IAA Polska, który będzie pełnił funkcję Vice Presidenta...

...czwartą kadencję.

Paweł Kowalewski - jeden z pierwszych członków IAA Polska Międzynarodowego Stowarzyszenia Reklamy (od 1993 r.), czterokrotnie wybierany na Prezesa polskiego oddziału Stowarzyszenia, trzykrotnie pełnił funkcję Przewodniczącego Rady Nadzorczej IAA Polska. Jest jedynym Polakiem w strukturach IAA Global.

Obecnie został wybrany na stanowisko Vice President Membership odpowiedzialnego za rozwój Stowarzyszenia na świecie. Prezes i dyrektor kreatywny Agencji Communication Unlimited – jednej z pierwszych w Polsce niezależnych agencji reklamowych. W latach 1984-85 przebywał na stypendium w Heidelbergu. W 1985 roku rozpoczął pracę na Wydziale Wzornictwa Przemysłowego Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie. Od 1994 r. prowadzi na tym wydziale pracownię reklamy. Absolwent Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie. W czasie studiów założył słynną formację artystyczną GRUPPA.

IAA to organizacja o zasięgu światowym reprezentująca interesy branży reklamowej od 1938 roku. Posiada 56 oddziałów w 76 krajach i ponad 4500 aktywnych członków. W naszym kraju IAA Polska jest jedyną organizacją zrzeszającą wszystkich uczestników procesu komunikacji marketingowej, czyli reklamodawców, media, agencje reklamowe i domy mediowe.