#OdKulis: RELAX KEBAB Radzymin bije rekord na najdłuższy kebab świata

#OdKulis: RELAX KEBAB Radzymin bije rekord na najdłuższy kebab świata
Lody z kebaba, bukiet kwiatów z kebabem, a teraz… najdłuższy kebab świata! Relax Kebab Radzymin przygotował potrawę mierzącą 150 metrów i ważącą pół tony, pobijając tym samym światowy rekord.
O autorze
1 min czytania 2018-08-24

fot. Facebook RELAX KEBAB Radzymin

Radzymińska restauracja z kebabami znana jest ze swoich zaskakujących akcji marketingowych. Często organizuje wyzwania na jak najszybsze zjedzenie kebaba lub wprowadza do swojego menu zaskakujące wariacje potraw, jakie można wykonać z kebaba – m.in. lody lub bukiet z kebabów, na temat którego przygotowano nawet materiał w programie Teleexpress w TVP1. Restauracja stawia też na promocję swojego głównego kucharza, o którym mówi się „Ali Baba Król kebaba” – na fanpage’u Relax Kebab pojawia się wiele zdjęć kucharza z zabawnymi podpisami.

20 sierpnia 2018 roku Relax Kebab Radzymin pobił rekord na najdłuższy kebab świata. Potrawa ważyła pół tony i mierzyła 150 metrów. Przygotowanie tego kebaba zajęło 10 pracownikom restauracji 28 godzin. Akcja lepienia kebaba odbywała się na sali gimnastycznej radzymińskiego Ośrodka Kultury i Sportu, na którą zaproszono mieszkańców miasta i fanów Relax Kebab.

O tym, jak #OdKulis wyglądało bicie rekordu świata na najdłuższego kebaba opowiada Ghanim Al-muttair znany jako Król Ali Baba.

LinkedIn logo
Dziękujemy 90 000 fanom na LinkedInie. Jesteś tam z nami?
Obserwuj
Pomysł powstał w związku z nasza ofertą „Kebab na centrymetry”. Cieszyła się ona popularnością więc, postanowiliśmy pójść o krok dalej i spróbować stworzyć jak najdłuższego kebaba. Przygotowywanie potrawy trwało łącznie 28 godzin, z udziałem 10 osób. O imprezie komunikowaliśmy na Facebooku – na wydarzenie zapisało się aż 700 osób. Poinformowaliśmy również o akcji radzymiński Urząd Miasta, dzięki czemu udostępniono nam wielkie pomieszczenie, w którym mogliśmy bić rekord świata. Wszystkie akcje marketingowe, które prowadzi nasza restauracja, rodzą się w mojej głowie. Taki po prostu mam talent 😉

Słuchaj podcastu NowyMarketing