Ania Jakubowski objęła stanowisko dyrektor generalnej AVON Cosmetics Polska

Ania Jakubowski objęła stanowisko dyrektor generalnej AVON Cosmetics Polska

Ania Jakubowski została nową dyrektor generalną AVON Cosmetics Polska. Swoją funkcję obejmie z dniem 23 kwietnia br. Ania dołączy do zespołu Leadership CE i będzie raportowała bezpośrednio do Angeli Cretu, gobal vice president, Central Europe Avon Products, Inc.

Ania Jakubowski zdobyła doświadczenie w globalnych firmach pracując na stabilnych i wschodzących rynkach w Europie, Ameryce Północnej i Afryce. Przez ponad 20 lat z powodzeniem rozwijała biznes na rozmaitych stanowiskach w obszarze strategii, handlu, operacji oraz rozwoju.

Ania dołączyła do AVON z zespołu Marie Brizard Wine & Spirits, gdzie pełniła funkcję dyrektor generalnej na Polskę i kraje bałtyckie. Jest również członkiem polskiej Rady Nadzorczej Banku Millennium SA oraz wiceprezesem i członkiem zarządu International Advertising Association (IAA) w Polsce.

– Cieszymy się, że możemy powitać w zespole tak doświadczonego lidera jak Ania. Polska jest dla AVON kluczowym rynkiem. Biorąc pod uwagę bogate doświadczenie Ani w zarządzaniu, a także jej zaangażowanie w budowanie i wspieranie silnych zespołów, spodziewamy się rozwoju całego biznesu w regionie Europy Środkowej – przyznaje Angela Cretu, global vice president, Central Europe Avon Products, Inc.

Ania Jakubowski przejmuje obowiązki po Barbarze Goździkowskiej, która pełniła funkcję dyrektor generalnej AVON Cosmetics Polska od kwietnia 2015 r.