Joanna Adamczyk objęła stanowisko head of legal w Brand New Galaxy

Joanna Adamczyk objęła stanowisko head of legal w Brand New Galaxy

BNG powiększa swoją strukturę o legal operations. Działem prawnym platformy holdingowej, zarządzać będzie Joanna Adamczyk, która objęła stanowisko head of legal.

Jako szefowa działu prawnego w Brand New Galaxy, mec. Joanna Adamczyk pokieruje prawnymi procesami nie tylko samego holdingu, ale również tworzących go ośmiu spółek.

W ramach swojej praktyki adwokackiej, Joanna Adamczyk doradzała w zakresie prawa pracy, zawierania kontraktów, a także fuzji i przejęć zarówno polskim, jak i międzynarodowym korporacjom. W swojej blisko 20-letniej karierze zajmowała stanowisko general counsel w jednym z największych wiertniczych holdingów w Polsce – United Oilfield Services S.A. Zarządzała tam działem prawnym, asystując w biznesowych działaniach wszystkim jednostkom firmy, a także tworząc i negocjując kontrakty z klientami, doradzając przy sporach sądowych oraz zajmując się doradztwem z zakresu prawa pracy.