TikTok Ad Awards 2025

TikTok Ad Awards 2025

TikTok Ad Awards 2025

Ostatni dzwonek na zgłoszenia do konkursu TikTok Ad Awards CE 2025! Termin upływa 24 września br.

Zgłoś kampanię

Pilsweizer przygotował na zimę piwo Pilsvar Ciemne z Calamansi, z owocową nutą filipińskiej kwaśnej pomarańczy

Browar Pilsweizer z Grybowa wprowadza na rynek ciekawą propozycję dla konsumentów poszukujących nowych smaków piwnych – Pilsvar Ciemne z Calamansi – ciemne piwo dolnej fermentacji, z dodatkiem egzotycznego owocu o tej właśnie nazwie.
O autorze
1 min czytania 2020-11-23

Browar Pilsweizer wprowadza do sprzedaży nowe piwo, o nazwie Pilsvar Ciemne z Calamansi – ciemne piwo dolnej fermentacji, z dodatkiem owocu Calamansi, zwanego również Kalamondin.

– To propozycja całkowicie inna od wszystkich piw jakie nasz browar ma w swoim portfolio, uważam, że będzie też unikalna w skali całego polskiego rynku. Jest to ciemne piwo, kierowane do poszukiwaczy nowych smaków, z nutą owocową opartą na owocu Calamansi, gorzkiej pomarańczy, która jest krzyżówką kwaśnej mandarynki z kumkwatem japońskim. Owoc ten jest stosowany jako dodatek do dań na Filipinach, Tajlandii czy Indonezji. Chcemy tym samym polskim fanom piwa zaproponować mocno egzotyczny i orzeźwiający smak. Ciemne słody świetnie się w nim balansują ze smakiem tego egzotycznego owocu. Będziemy to piwo oferować przez cały rok, jednak myślę, że szczególnie dobrze wpisuje się ono właśnie w okres zimowy i świąteczny – mówi Andrej Chovanec, dyrektor marketingu i członek Zarządu Browaru Pilsweizer.

Pilsvar Ciemne z Calamansi to trzecie ciemne piwo w portfolio browaru Pilsweizer.

– Oba wcześniejsze, Femme Fatale i Porter Galicyjski cieszą się nieustająco bardzo dużą popularnością wśród piwoszy, chociaż oczywiście konsumuje się ich mniej niż piw jasnych. Dlatego chcemy rozwijać tę kategorię o nowe propozycje i stąd właśnie piwo Ciemne z Calamansi – dodaje Andrej Chovanec.

LinkedIn logo
Na LinkedInie obserwuje nas ponad 100 tys. osób. Jesteś tam z nami?
Obserwuj

Pilsvar Ciemne z Calamansi jest piwem dolnej fermentacji. Ma 13 procentowy ekstrakt i 5,5 procent zawartości alkoholu. Do jego produkcji wykorzystywane są trzy słody: monachijski, karmelowy, pilzneński; oraz dwa chmiele: marynka i lubelski.

Pilsvar Ciemne z Calamansi właśnie trafia do hurtowni i sklepów w województwie małopolskim, docelowo – w ciągu kilku tygodni – trafi do dystrybucji ogólnopolskiej (Browar Pilsweizer współpracuje z hurtowniami, sklepami i pubami we wszystkich województwach kraju).

Słuchaj podcastu NowyMarketing

NowyMarketing logo
Mamy newsletter, który rozwija marketing w Polsce. A Ty czytasz?
Rozwijaj się