Anna Gruszka dołącza do Teads globalnej platformy mediowej na stanowisko industry directora PL

Do zespołu sprzedaży Globalnej Platformy Mediowej Teads dołączy(ła) od września Anna Gruszka, obejmując stanowisko Industry Directora Polska. Jest to nowe stanowisko w firmie. Anna jest ekspertem branży digital marketingu, a także laureatką rankingów Businesswomen of the Year i Top Thinkers. Łączy merytorykę marketingu opartego o dane, od 10 lat pełniąc funkcje C-level w zarządach agencji marketingowych.

Anna w swojej karierze była m.in. chief digital officerem IPG Mediabrands, prezesem Reprise Digital nagrodzonym Diamentem Forbesa, konsultantem CEE w Havas, członkiem zarządu Universal McCann, Magna Polska i Rady Nadzorczej IAB Polska. Pracowała m.in. z Orange, Johnson&Johnson i Nestle. Jej ostatnim zadaniem było audytowanie strategii zakupowych w mediach cyfrowych. Była także jurorką Young Cannes Lions, European MIXX Awards i Golden Arrow.

W Teads do jej obowiązków będzie należało rozwijanie relacji z klientami z Polski i zarządzanych przez nich regionów oraz skalowanie relacji opartych na współpracy z kluczowymi klientami STA (strategic advertisers) w ramach globalnych partnerstw JBP (joint business partnership). Jako ekspert w relacjach biznesowych, będzie odpowiadać za dostarczanie rozwiązań dopasowanych do potrzeb reklamodawców, jak również maksymalizację inwestycji mediowych klientów.