Wiosenne wydanie „Vogue Polska” to prawdziwa uczta dla fanów mody i pysznego jedzenia. Najgorętsze trendy sezonu, wnętrza eleganckich restauracji oraz sprawdzone przepisami. Wszystko w towarzystwie bohaterów: supermodelki Constance Jablonski, influencerki i właścicielki marki modowej Kasi Tusk, projektantki Gosi Baczyńskiej i artysty Wilhelma Sasnala.
– Świadome i odpowiedzialne jedzenie wcale nie wyklucza przyjemności, a na niej właśnie skupiamy się̨ w tym numerze. Sam wiem, że nic tak nie poprawia nastroju, jak dobry posiłek. Satysfakcja tym większa, jeśli jest on przygotowany w domu: samodzielnie albo przez bliską osobę̨ – pisze Filip Niedenthal, redaktor naczelny „Vogue Polska”. Z myślą o uczcie dla ducha i ciała tematem przewodnim kwietniowo-majowego wydania „Vogue Polska” uczyniono jedzenie.
Zobacz również
Zaczynamy od uczty dla prawdziwych fanów mody. W pięknych wnętrzach paryskiej kamienicy Branislav Simoncik uwiecznił na zdjęciach supermodelkę Constance Jablonski. W najgorętszych lookach z kolekcji haute couture gwiazda okładki pozuje w otoczeniu niebiańskich słodkości, a baśniowego charakteru uczcie dodają kwiaty i kreacje od takich domów mody jak Schiaparelli, Iris Van Herpen, Dior, Chanel czy Valentino.
Jedzenie towarzyszy także sesji mody z topmodelką Kasią Struss, która prezentuje najgorętsze trendy tego sezonu. Smakowitą selekcję ubrań i dodatków uzupełniamy sylwetkami pasjonatów kulinariów oraz autorskimi przepisami, którymi podzieliły się z nami projektantka Gosia Baczyńska, modelka Maja Salamon i fotografka Agata Pospieszyńska.
Praktycznie od początku prowadzenia swojego bloga, kuchnią pasjonuje się także Kasia Tusk, która przed pandemią prowadziła z mężem dom otwarty – z kuchni zawsze dobiegał gwar rozmów.
#NMPoleca: Jak piękny design zwiększa konwersję w e-commerce? Tips & Tricks od IdoSell
– Jeszcze urządzimy przyjęcie w stylu Wielkiego Gatsby’ego, na razie jest czas na jedzenie makaronu w dresie – mówi Kasia w rozmowie z Anną Konieczyńską.
Słuchaj podcastu NowyMarketing
Na wycieczkę po eleganckich polskich restauracjach zabiera nas Małgosia Minta. W przewodniku dziennikarki znalazły się m.in. restauracja Nolita, Belvedere czy otwarta w zeszłym roku restauracja Nobu. Aleksandra Boćkowska wspomina z kolei historię Między Nami. Śniąc o smakowitych podróżach po zakończeniu lockdownu, łączymy się z Kopenhagą, w której podglądamy Caroline i Frederika Bille Brahe, właścicieli kultowego Atelier September.
W specjalnym raporcie Vogue Polska przygląda się ponadto modzie przyszłości, czyli tkaninom tworzonym z produktów spożywczych lub ich odpadów. Nie zapominano o odpowiedniej pielęgnacji, która coraz częściej bazuje na tym, co można znaleźć w kuchni. Vogue Polska bada też, jak zmiana diety wpływa na nasze samopoczucie, a lekarz radzi, jak rozpoznać objawy i radzić sobie z insulinoodpornością.
W wiosennym wydaniu „Vogue Polska” szefowa działu kultury Anna Rottenberg rozmawia z Wilhelmem Sasnalem. Duża wystawa jednego z najsłynniejszych na świecie polskich artystów już w maju otworzy się w Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN w Warszawie. Vogue Polska poleca również najlepsze książki kulinarne i te, które umilą nam wieczory w domowym zaciszu.
Kwietniowo-majowe wydanie Vogue Polska od czwartku, 1 kwietnia w salonach prasowych, sklepach i na vogue.pl.