Historia Free Cone Day sięga 1979 roku, kiedy to dwaj współzałożyciele lodziarni Ben Cohen i Jerry Greenfield z amerykańskiego Vermont postanowili uczcić swój pierwszy rok działalności, częstując miejscową społeczność darmowymi lodami. Nie ograniczyli się tylko do łyżeczek jednego smaku i zaserwowali gościom wszystkie najlepsze desery, jakie dotychczas przygotowali. Nazwali swoje święto Free Cone Day.
Tradycja celebrowania dnia darmowego poczęstunku trwa nieprzerwanie od ponad 40 lat. Ben & Jerry’s obchodzi ten wyjątkowy dzień w 35 krajach, gdzie jest obecne, dziękując klientom za wybór ich marki.
Zobacz również
3 kwietnia w okolicach Pałacu Kultury, przed dworcem PKP Śródmieście będzie można skosztować lody karmelowe z sosem karmelowym i kawałkami karmelu w polewie o smaku czekoladowym (Caramel Chew Chew) oraz klasyki jak Chocolate Fudge Brownie,który Ben & Jerry’s wymyślił ponad trzy dekady temu.
Wydarzenie rozpocznie się o godzinie 12:30 i potrwa do 17:30 (lub do wyczerpania zapasów).
Fani smaków będą mogli ustawiać się w kolejce i delektować się pysznymi amerykańskimi deserami tyle razy, ile tylko zechcą. Ponieważ planowane jest serwowanie aż 10 000 lodów!
Słuchaj podcastu NowyMarketing