To pierwsze edycja Festiwalu, który, jak zapowiada organizator, ma być świętem smaku. Kompania Piwowarska zaprosiła do projektu najlepsze warszawskie restauracje. Szefowie kuchni, zainspirowani polskimi piwami, stworzyli dedykowane menu, na które od początku czerwca głosowali uczestnicy Festiwalu. Zwycięskie lokale otrzymają tytuł „najlepszego” oraz nagrodę pieniężną.
– Festiwal Piwnych Smaków powstał z miłości do piwa i jedzenia, które Polacy ubóstwiają. Marzyło nam się wydarzenie, które będzie prawdziwym świętem smaku. Cieszymy się, że do projektu włączyli się najlepsi stołeczni restauratorzy. Wierzymy, że wspólnie uda nam się podbić podniebienia i serca fanów pysznej kuchni i doskonałego piwa. – skomentowała Joanna Kwiatkowska, Kierownik ds. kontaktów z mediami w Kompanii Piwowarskiej.
Zobacz również
Ukoronowaniem tegorocznego, 25-dniowego Festiwalu Piwnych Smaków, który wystartował w czerwcu jest 3-dniowa impreza. Najlepsi polscy kucharze będą gotować przed kilkudziesięciotysięczną publicznością. Wśród atrakcji znajdą się: warsztaty z szefami kuchni, degustacje potraw inspirowanych piwem, koncerty gwiazd stołecznej sceny muzycznej oraz pokazy piwnych ekspertów i degustatorów – Cervesario. Do odpowiedzialnego spożywania alkoholu będą zachęcać animatorzy z festiwalowej Strefy Sprawdź Promile. Wolontariusze Strefy Eko Festiwalu będą dodatkowo zachęcać do zadbania o ekologię i czystość podczas imprezy.
W Jury Festiwalu Piwnych Smaków zasiedli m.in.: Oliver Janiak, Andrzej Polan, Tomasz Jakubiak, Ewa Malika Juchnowicz, Sebastian Krauzowicz, Joseph Selessto, Kuba Korczak, Marietta Marecka.
Aktualne informacje na temat Festiwalu Piwnych Smaków oraz aplikację do głosowania można znaleźć na stronie.
Movember/Wąsopad: jak marki zachęcają do profilaktyki męskich nowotworów [PRZEGLĄD]
Słuchaj podcastu NowyMarketing