MAX Burgers wprowadza bezmięsny produkt – Delifresh Plant Beef

MAX Burgers wprowadza bezmięsny produkt – Delifresh Plant Beef
Szwedzka sieć restauracji MAX Burgers wprowadza nowy produkt bezmięsny – Delifresh Plant Beef – którego autorska receptura została opracowana przez szefa kuchni Jonasa Mårtenssona. Unikalna kompozycja sprawia, że choć na bazie białka roślinnego, kotlet wygląda i smakuje, jak mięso.
O autorze
1 min czytania 2019-12-03

Marka MAX Burgers postawiła sobie za cel, aby w 2022 roku 50% sprzedawanych posiłków było innych, niż czerwone mięso. Dzięki wprowadzeniu innowacyjnego produktu Delifresh Plant Beef także w Polsce, sieć jest coraz bliżej realizacji postawionych celów.

– Próbowałem już wszystkich znanych produktów w tej kategorii na całym świecie, a nasz Delifresh Plant Beef jest najlepszy w swojej klasie. Naszym celem jest, aby wszyscy miłośnicy mięsa poczuli, że nadal mogą mieć naprawdę świetnego burgera, choć bez mięsa – mówi Claes Petersson, chief innovation officer MAX Burgers.

Dzięki wprowadzeniu Delifresh Plant Beef, MAX może zaoferować zarówno miłośnikom tradycyjnych mięsnych burgerów, jak i gościom, którzy wybierają dietę roślinną, smaczną i satysfakcjonującą alternatywę białkową o znacznie niższym śladzie węglowym.

LinkedIn logo
Na LinkedInie obserwuje nas ponad 100 tys. osób. Jesteś tam z nami?
Obserwuj

– Pracę nad tym, aby móc zaoferować naszym gościom roślinny substytut mięsa, rozpoczęliśmy na poważnie, gdy w styczniu 2016 r. wprowadziliśmy w Szwecji wegetariańską linię Green Family. Szukaliśmy wariantów, które pasowałyby do menu MAX-a, ale szybko zdaliśmy sobie sprawę, że żaden z produktów, które znaleźliśmy, nie spełniłby naszych wysokich oczekiwań dotyczących naprawdę dobrego smaku. Postanowiliśmy więc opracować własnego burgera na bazie roślin dla tych, którzy lubią mięso, a jednocześnie chcieliby nie tracąc na walorach smakowych zjeść od czasu do czasu wersję bezmięsną. Dla mnie dowodem naszego sukcesu było to, że mój kochający mięso syn nie poczuł różnicy – mówi Jonas Mårtensson, szef kuchni w MAX Burgers. 

Słuchaj podcastu NowyMarketing

Nowy Delifresh Signature Burger dostępny jest we wszystkich restauracjach MAX-a w Polsce od 28 listopada br. Jest burgerem roślinnym przygotowywanym podobnie do pozostałych produktów z Zielonego Menu. Należy do linii największych burgerów Grand Deluxe, którą wyróżnia najwyższa jakość składników.

NowyMarketing logo
Mamy newsletter, który rozwija marketing w Polsce. A Ty czytasz?
Rozwijaj się

PS

W listopadzie br. we wszystkich restauracjach sieci Burger King w 25 krajach w Europie, w tym w Polsce, wprowadzony został Rebel Whopper – pierwszy burger z roślinnym patty.

PS2

W połowie listopada br. do restauracji McDonald’s powrócił Burger Drwala – w tym roku także w wersji wege.

PS3

Sieć MAX Burgers w październiku br. wprowadziła papierowe słomki we wszystkich restauracjach w Polsce. Wkrótce do swoich zamówień konsumenci otrzymają także drewniane mieszadełka.