Pizza Hut otwiera większość restauracji w centrach handlowych

Nawet w obecnych czasach, nikt nie rozumie miłości do pizzy tak jak Pizza Hut. Marka otwiera większość restauracji w galeriach handlowych. Trzymając się zasady #JesteśmyBezpieczniNaWynos, dba by wielbiciele pizzy mogli bezpiecznie cieszyć jej pysznym smakiem.
O autorze
1 min czytania 2020-05-12

Do 18 maja sukcesywnie otwartych zostanie 80 lokali Pizza Hut w centrach handlowych w całej Polsce. Do końca miesiąca będzie działać 140, czyli niemal wszystkie – w centrach Pizza Hut ma w sumie 152 restauracje. Na razie pizzę można zamówić wyłącznie na wynos. Ze względu na social distancing marka zachęca także do wcześniejszych zamówień i płatności online – w ciągu 15 minut gorąca pizza jest gotowa do odbioru. W trakcie zakupów w galerii handlowej, można więc zamówić pizzę w restauracji czy online i odebrać gorącą na koniec. Goście obsługiwani są pojedynczo, w wyznaczonych strefach bezpieczeństwa. Wszyscy otrzymują ją w pudełku zamkniętym naklejką “Zapakowane pod naszym dachem. Otwarte w twoim domu”. To gwarancja, że po opuszczeniu nagrzanego do 240 stopni pieca, pizza trafia do nich nieotwierana.

– Wielu naszych gości właśnie teraz poszukuje bezpiecznych i sprawdzonych rozwiązań, którym może zaufać. Traktujemy tę odpowiedzialność bardzo poważnie i nasze działania są tego potwierdzeniem – wskazuje Maja Wagner, marketing specialist w Pizza Hut.

Pizza Hut od zawsze chce być blisko swoich gości, umożliwiając im łatwy i bezpieczny dostęp do pysznej pizzy. W związku z pandemią troszczy się o to w sposób wyjątkowy. W restauracjach oprócz obowiązkowego stosowania masek i rękawic, dezynfekuje wszystkie powierzchnie kuchenne i miejsca obsługi gości czy torby dostawcze. Dostawcy pizzy nie wchodzą do budynków, wind czy klatek schodowych. Pozostawiają pizzę do odbioru klienta na specjalnym stoliku na zewnątrz. Monitorowany jest także stan ich zdrowia, m.in. przez mierzenie temperatury zanim przystąpią do pracy. Takie zalecenia dla firm z branży gastronomicznej wypracowali eksperci i konsultanci do spraw bezpieczeństwa żywności i mikrobiolodzy, a potwierdził je również Główny Inspektorat Sanitarny.

LinkedIn logo
Dziękujemy 90 000 fanom na LinkedInie. Jesteś tam z nami?
Obserwuj