Restauracje sieci FoodX czyli Mr.Pancake, PIZZA BOYZ, Ghost Burger i Vegan Pizza Club, to jedne z niewielu, które co roku konsekwentnie celebrują 420, czyli 20 kwietnia – słynne święto miłośników konopii – i przygotowują dla swoich Gości dedykowane menu i szereg niespodzianek. W tym roku sieć weszła na zupełnie nowy poziom przygotowując dania influzowane dymem CBD.
FoodX od początku istnienia czerpie z kultury hiphopowej w zakresie komunikacji, wystroju restauracji, a nawet w wyglądzie swoich dań czy merchu. W swoim DNA ma luz i zabawę, więc naturalnym jest celebrowanie święta chillu. W tym roku restauracje wspięły się naprawdę wysoko przygotowując dania infuzowane dymem CBD! Jak to działa? Pozycje z dedykowanego menu Four-Twenty będą serwowane pod kloszem wypełnionym dymem CBD korzystając przy tym z bongosa grawitacyjnego Stündenglass.
Zobacz również
Menu 420, które Goście będą mogli zamówić w tej opcji to pankejki Four Twenty OG, Pizza z ananasem i suszem CBD w wersji klasycznej z soczystym bekonem i wegan z „bekonem” od Bezmięsny – High-wajska i High-vajska (vegan), burger z CBD Cheese Burger Deluxe oraz drink Cannabis Whisky Ananas i lemoniadę Purple Haze. Napoje również będą serwowane z dodatkiem CBD od Hemp Evolution. Menu będzie dostępne od 20 kwietnia do odwołania.
To jednak nie koniec niespodzianek, z okazji Four-Twenty FoodX wypuściło limitowany merch, w którego skład wchodzą koszulki i bluzy, bletki oraz zapalniczki. Wszystko z dedykowanej, tematycznej stylistyce. Produkty można zamówić na stronie foodx.pl/merch/
Więcej informacji w wydarzeniu na Facebooku: www.facebook.com/events/4956482371083681
Movember/Wąsopad: jak marki zachęcają do profilaktyki męskich nowotworów [PRZEGLĄD]
Słuchaj podcastu NowyMarketing