Kampania Ketchupu Włocławek dla włocławian i mieszkańców Kujaw to przykład działań 360, w których marka integruje narzędzia digitalowe, socialowe, ATL, BTL, angażuje influencerów, a wszystko ma CSR-owy charakter.
W ramach eventu otwarcia w sobotę 16 czerwca przygotowano atrakcje dla całych rodzin, konkursy z nagrodami i wspólne grillowanie. Warsztaty kulinarne poprowadził znany bloger i kucharz Piotr Ogiński, a o fotografii kulinarnej, czyli o tym, jak pochwalić się znajomym swoimi potrawami, opowiedziała instagramerka Anna Głowacka z kanału CześćAnna. Atrakcją wieczoru był koncert zespołu Afromental.
Zobacz również
Działania w ramach akcji to podziękowanie od marki Włocławek dla jej wiernych konsumentów z rejonu, z którego pochodzi. Projekt jest wspierany kampanią lokalną w radiu i internecie, środkach komunikacji oraz przestrzeni miejskiej.
Za całość koncepcji i realizację odpowiada agencja Plej wspierana strategicznie przez Melting Pot, za zakup mediów Starcom.
Słuchaj podcastu NowyMarketing