Weggera, podobnie jak wszystkie sprzedawane w Żabce burgery, wyróżnia bezpieczny sposób serwowania. Produkt zapakowany jest w pudełko i owinięty w biały pergamin, w którym wkładany jest do podgrzania. Cały proces przygotowania produktu odbywa się w myśl zasady „od producenta do konsumenta”, co oznacza, że burger został zapakowany w zakładzie produkcyjnym i rozpakowany dopiero przez konsumenta finalnego, łącznie z sosem i wszystkimi dodatkami. Wegger produkowany jest zgodnie z najwyższymi standardami jakości.
Smak weggera z Żabki gwarantują wysokiej jakości: bułka pszenna z nasionami sezamu, złociste JakNuggetsy od The Vegetarian Butcher imitujące smakiem i strukturą mięso z kurczaka przygotowane z niemodyfikowanej genetycznie soi (bez GMO), plastry wegańskie Bez deka mleka o smaku Goudy, sos wegański na bazie majonezu z odrobiną ketchupu i ostrego sosu paprykowego sriracha oraz dodatki – marynowana papryka i zielony ogórek. Weggera można kupić w wersji na ciepło lub przygotować go w domu.
Zobacz również
Weggery są dostępne w asortymencie Żabka Café od 28 października br. Można je kupić we wszystkich sklepach sieci w cenie 5,99 zł za sztukę.
#PrzeglądTygodnia [05.11-12.11.24]: kampanie z okazji Movember, suszonki miesiąca, mindfulness w reklamach