Pilsweizer wprowadza na rynek piwo Krakoskie

Browar Pilsweizer rozpoczął produkcję i wprowadza do sprzedaży nowe piwo – Krakoskie. Zgodnie z nazwą piwo będzie miało charakter regionalny, dostępne będzie w Krakowie i w Małopolsce, w sklepach i kanale HoReCa.
O autorze
1 min czytania 2021-02-02

Przygotowane przez Browar Pilsweizer piwo Krakoskie jest piwem o ekstrakcie 12 Blg i o zawartości alk. 5,7 %. W jego produkcji wykorzystywane są chmiele marynka i lubelski, jest to piwo pasteryzowane i filtrowane.

Piwo Krakoskie jest wspólnym projektem Browaru Pilsweizer i krakowskiej hurtowni Piwny Raj. Będzie produkowane dla tej hurtowni na wyłączność i przez nią dystrybuowane w Krakowie oraz województwie małopolskim (sklepy i restauracje).

– Jako browar regionalny działamy w pewnym sensie dwutorowo, rozwijając od lat dystrybucję na cały kraj, ale jednak koncentrując się przede wszystkim na własnym regionie, czyli Małopolsce i Podkarpaciu. Dlatego Kraków ze wszystkich polskich miast jest dla nas najważniejszy. I też dlatego Krakoskie to już trzecie nasze piwo dedykowane Krakusom. Drugim, także partnerskim, jest piwo Pilsvar Cracovia, związane z tym kultowym klubem sportowym. A trzecie, to nasze własne, o nazwie Dla Krakowian, które jest dostępne na lokalnym rynku już wiele lat – mówi Andrej Chovanec, dyrektor marketingu i członek zarządu oraz współwłaściciel Browaru Pilsweizer.

LinkedIn logo
Na LinkedInie obserwuje nas ponad 100 tys. osób. Jesteś tam z nami?
Obserwuj