Pilsweizer Miodowy to piwo niefiltrowane, pasteryzowane, z dodatkiem miodu gryczanego, o zawartości alkoholu 5,5% (14 Blg).
Pilsweizer Miód Malina to również jasne piwo niefiltrowane, pasteryzowane. W jego przypadku wśród składników znajduje się miód wielokwiatowy i sok malinowy. Zawartość alkoholu to także 5,5% (14 Blg).
Zobacz również
Pilsweizer Miodowe Bartne powstaje w kooperacji z firmą Sądecki Bartnik (http://bartnik.pl/o-nas/) i jest produkowane wyłącznie z przeznaczeniem do lokalnej dystrybucji kanałami tej firmy, specjalizującej się w produktach pszczelich i tzw. turystyce miodowej. Sądecki Bartnik jest również dostawcą miodu na potrzeby produkcji Pilsweizera Miodowego i Pilsweizera Miód Malina.
Do uwarzenia wszystkich trzech piw wykorzystano chmiele: marynka i lubelski.
Pilsweizer Miodowy i Pilsweizer Miód Malina dystrybuowane będą na całą Polskę. Pilsweizer Miodowe Bartne będzie zaś dostępny wyłącznie lokalnie na Sądecczyźnie.
Światowy Dzień Książki 2025. Marketerzy polecają swoje ulubione lektury
Browar Pilsweizer jest kontynuatorem tradycji założonego w 1804 r. w Siołkowej browaru, który dynamicznie zaczął się rozwijać po przejęciu go w 1887 r. przez czeskiego piwowara Franciszka Paschka.
Słuchaj podcastu NowyMarketing
W 2005 r. Browar Grybów w Siołkowej został kupiony przez Ivana i Andreja Chovanców, którzy, podobnie jak ponad 100 lat temu Paschek, zajęli się jego rozwojem po latach problemów finansowych – w 2007 r. doprowadzili do ustabilizowania jego sytuacji i rozpoczęli produkcję piwa pod marką Pilsweizer.
Browar Pilsweizer jest obecnie jedynym browarem regionalnym w Małopolsce i na Podkarpaciu. W planach jest rozbudowa browaru o hotel i ośrodek Spa (które będą mieścić się w zrewitalizowanych budynkach starego browaru).