Z początkiem roku Renata Wiśniewska objęła nowo utworzone stanowisko Chief Operations Officera w Platige Image SA

Od września 2017 r. Renata Wiśniewska wspierała Radę Nadzorcza Platige Image SA w przeprowadzeniu zmiany w modelu zarządzania firmą. Od stycznia odpowiedzialna jest za rewitalizację i zarządzanie kluczowymi procesami.

"Wierzę, że Renata zapewni nam wsparcie rozwoju biznesowego firmy, utrzymania wiodącej pozycji rynkowej, żebyśmy mogli generować pożądane stopy wzrostu dla akcjonariuszy.” - mówi Janusz Włodarski, wiceprezes zarządu Platige Image.

"Osobiście liczę, że w pierwszej kolejności uda się nam podnieść jakość współpracy z naszymi twórcami. Platige jest studiem skupiającym artystów i fachowców z najróżniejszych dziedzin. Każda z tych grup ma inne potrzeby, ale dla wszystkich ważna jest transparentność i komfort pracy. W tych dziedzinach zawsze jest coś do zrobienia.”- dodaje Tomasz Bagiński (reżyser, członek Rady Nadzorczej Platige Image).

Renata Wiśniewska od 1996 r. związana jest z branżą nowych technologii, internetem i mediami. Specjalizuje się w projektowaniu organizacji zarządzanych procesowo zgodnie z filozofią Lean (Lean Management, Lean Thinking, Lean Enterprise). Ekspert w zarządzaniu ludźmi i innowacją. Certyfikowany Business Process Manager. Wykładowca akademicki. W latach 2007-2015 współtworzyła standardy zarządzania ludźmi i komunikacji w Grupie ITI, do której należały m.in. TVN, TVN 24, Onet.pl, Multikino. Ostatnio jako VP Chief Talent Officer w Grupie Wirtualna Polska S.A. (Wp.pl, 02.pl, Money.pl, wakacje.pl, Pudelek.pl).