Mira Winter objęła stanowisko dyrektora zarządzającego w firmie Emeralds and Crocodiles

W związku z dynamicznym rozwojem Emeralds and Crocodiles, konceptu obuwniczego Kasi Sokołowskiej, firma powiększyła się o kolejną osobę. Do głównych zadań Miry będzie należało współtworzenie i realizacja strategii marketingowej, ustalanie polityki cenowej oraz rozwój nowych kanałów sprzedaży.

Mira jest absolwentką studiów kierunkowych z zakresu Marketingu, podyplomowych z Zarządzania, Komunikacji Biznesowej oraz Dyplomacji. Obecnie studiuje Digital Disruption Strategies na Uniwersytecie Cambridge.

Od ponad 15 lat związana jest z szeroko rozumianą branżą marketingową. Ostatnia agencja, z jaką współpracowała, to McCann Worldgroup, po której rozpoczęła etap pracy po stronie Klienta w Grupie innogy. Tam piastowała stanowisko w funkcji lokalnej - Head of Marketing Communication gdzie odpowiedzialna była m.in. za holistyczną strategię komunikacji i egzekucji kreatywnej rebrandingu RWE w markę innogy. Następnie awansowała w strukturach firmy do centrali w Niemczech, gdzie objęła stanowisko global senior brand Managera współtworząc strategię wizerunkową marki i kierunki jej rozwoju. Równolegle przyjęła rolę senior managera retail w zespole International Marketing B2C, odpowiadając m.in. za rozwój kategorii produktowej Smart Living.