TikTok Ad Awards 2025

TikTok Ad Awards 2025

TikTok Ad Awards 2025

Ostatni dzwonek na zgłoszenia do konkursu TikTok Ad Awards CE 2025! Termin upływa 24 września br.

Zgłoś kampanię

IKEA wprowadza kolejną roślinną potrawę do swoich restauracji – wegańskie penne

IKEA wprowadza kolejną roślinną potrawę do swoich restauracji – wegańskie penne
Menu restauracji IKEA zostało wzbogacone o nowe danie w wersji wegańskiej. W ofercie sezonowej dostępny będzie makaron z sosem bolognese, w którym mielone mięso zastąpione zostało roślinną alternatywą na bazie soi.
O autorze
1 min czytania 2020-01-09

Roślinna rewolucja trwa w najlepsze. IKEA, odpowiadając na zmieniające się nawyki żywieniowe swoich klientów, postanowiła wprowadzić do menu restauracji nową, wegańską potrawę – makaron penne z mięsem na bazie soi. 

– Stale staramy się rozwijać naszą ofertę gastronomiczną, także o produkty w całości przygotowane na bazie składników roślinnych. Chcemy odpowiadać na wyzwania stojące przed branżą spożywczą, jeżeli chodzi o kwestie zrównoważonego rozwoju, a także na oczekiwania naszych klientów, którzy chętnie sięgają po roślinne wersje naszych produktów. Świadczy o tym popularność warzywnych klopsów, wege hot doga, a także wegańskich lodów truskawkowych, które na stałe są w naszej ofercie – mówi Tomasz Jachimczak, food range & supply leader, IKEA Food w Polsce i dodaje.

W skład nowej potrawy sieci IKEA wchodzą: makaron rurki penne z wegańskim sosem bolognese przygotowanym z sosu pomidorowego i wegańskiego mielonego na bazie soi, podane z wegańskim tartym Gran Vegiano. Danie kosztuje 8,99 zł. 

LinkedIn logo
Na LinkedInie obserwuje nas ponad 100 tys. osób. Jesteś tam z nami?
Obserwuj

Wegańskie penne sprzedawane jest w ramach sezonowej oferty Restauracji IKEA i dostępne będzie do 17 marca 2020 roku.

PS

Słuchaj podcastu NowyMarketing

Veggie Dippers – taką nazwę będzie nosić całkowicie wegański zestaw, który już na początku przyszłego roku pojawi się w brytyjskich lokalach sieci McDonald’s.

NowyMarketing logo
Mamy newsletter, który rozwija marketing w Polsce. A Ty czytasz?
Rozwijaj się

PS2

Szwedzka sieć restauracji MAX Burgers na początku grudnia br. wprowadziła nowy produkt bezmięsny – Delifresh Plant Beef – którego autorska receptura została opracowana przez szefa kuchni Jonasa Mårtenssona. Unikalna kompozycja sprawia, że choć na bazie białka roślinnego, kotlet wygląda i smakuje, jak mięso.

PS3

W listopadzie br. we wszystkich restauracjach sieci Burger King w 25 krajach w Europie, w tym w Polsce, wprowadzony został Rebel Whopper – pierwszy burger z roślinnym patty.