Belvedere Catering by Design dołącza do inicjatywy Jerzego Staraka ze wsparciem dla służby zdrowia w dobie pandemii

Pressroom NowyMarketing
Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść
Belvedere Catering by Design dołącza do inicjatywy Jerzego Staraka ze wsparciem dla służby zdrowia w dobie pandemii

W związku z pandemią wirusa COVID-19 Polpharma S.A., Belvedere Catering by Design i Herbapol Lublin postanowiły uruchomić projekt „Wsparcie dla Służby Zdrowia”, polegający na codziennym dostarczaniu posiłków tym, którzy walczą o nasze zdrowie i życie na pierwszej linii frontu.

Program został wdrożony 20 marca 2020 r. W ramach projektu, firmy Polpharma, Belvedere i Herbapol dostarczają posiłki regeneracyjne wraz z sokami i herbatami dla lekarzy, pielęgniarek, ratowników, farmaceutów i pracowników służb medycznych, wyrażając w ten sposób ogromne uznanie dla ich zaangażowania i heroizmu. W ciągu miesiąca przekazano placówkom 20.000 pełnowartościowych obiadów, co daje blisko 700 porcji dziennie. Ze względu na ogromne potrzeby służby zdrowia program będzie kontynuowany. Łącznie zostanie dostarczonych prawie 40.000 posiłków.

Halo, bileciki do kontroli!

Pełną treść dostaniesz bez grosza,
ale musisz być w naszym newsletterze.

Raz, raz, wpisywać e-mail. Tylko prawdziwy, bo sprawdzę!

partner technologiczny: GetResponse

– Wszyscy stanęliśmy w obliczu ciężkiej sytuacji związanej z pandemią koronawirusa. Kluczową rolę odgrywa obecnie służba zdrowia, która każdego dnia toczy walkę o nasze zdrowie i nierzadko życie. Zdajemy sobie sprawę, w jak trudnych warunkach ta batalia się rozgrywa – z ograniczonym kontaktem z bliskimi, brakiem czasu na chwile wytchnienia. Bez wahania zatem dołączyliśmy do inicjatywy pana Jerzego Staraka, właściciela Polpharmy, związanej z codziennym dostarczaniem posiłków regeneracyjnych do punktów medycznych. Posiłki opracowane we współpracy z dietetykiem skomponowane są z najwyższej jakości produktów i urozmaicone pod względem smaku i wartości odżywczych. Poprzez naszą pomoc chcemy nie tylko wesprzeć, ale i wyrazić podziw dla naszych pierwszoplanowych bohaterów – mówi Artur Zymerman, dyrektor generalny Grupy Belvedere.

Do przygotowania obiadów zostanie zużytych 8 ton produktów wysokobiałkowych, 10 ton warzyw i dodatków skrobiowych. Wszystkie produkty wchodzące w skład posiłków pochodzą od lokalnych dostawców, z którymi Belvedere współpracuje na co dzień.

Posiłki przygotowywane są przez 25 kucharzy z utrzymaniem najwyższych standardów jakości, zgodnie z wytycznymi Państwowej Inspekcji Sanitarnej i zaleceniami WHO w kwestii zachowania szczególnej higieny. Kucharze pracują w jednorazowych rękawiczkach lateksowych, maseczkach oraz specjalnych ubraniach ochronnych.

Programem objętych zostało 11 warszawskich ośrodków medycznych.

Polecane

Dzięki, link został przesłany

Zamknij

Serdeńko!
Lubisz już nasz fanpage?

Wystarczy kliknąć:

zobacz nasz fanpage >> Zamknij

Niech zapisze się
do newslettera!

Zostaw e-mail
i powolutku strzałeczka na guziczek!

Zamknij