Tym razem autorzy działań nawiązali do rosnącego trendu domowego gotowania. Polacy, spędzający więcej czasu w domach, zaczęli odkrywać uroki własnoręcznie przygotowanych dań. Szukają w nich w pierwszej kolejności smaku, zdrowia, ciekawych połączeń, ale także wygody i inspiracji…. I tutaj z pomocną przychodzi im Hortex.
Bohaterem komunikacji podobnie jak w latach poprzednich jest Mateusz Gessler, który odwiedza domowe kuchnie i zachęca do sięgnięcia po warzywa, zupy, dania i owoce Hortex. Restaurator podkreśla ich smak i różnorodność, jaką dają w kuchni, ale przede wszystkim zdradza sekret ich wyjątkowej jakości. To moment, w którym są zbierane, czyli szczyt sezonu oraz sposób w jaki zachowują swoje wartości odżywcze i smakowe, czyli błyskawiczne i głębokie mrożenie – nawet do 12 godzin od zbiorów.
Zobacz również
– Kampania ma charakter edukacyjno-wizerunkowy. Komunikuje najważniejsze dla konsumentów zalety, jak smak, naturalność i wartości odżywcze, ale także racjonalnie tłumaczy, jak marka Hortex dba o produkty i skąd one pochodzą – mówi Agata Bonikowska, marketing director / Frozen Division w Hortex.
– Najnowsza odsłona naszych działań osadzona jest kontekstowo w aktualnych potrzebach konsumentów. Chcemy jeść zdrowo, ale siedzimy w domach i łączymy pracę z codziennym gotowaniem. Mamy na to mniej czasu, a chcemy, żeby nasze obiady były jeszcze bardziej zdrowe. Hortex jest idealną odpowiedzią na tę potrzebę – mówi Tomek Kosiński, creative director w Opus B.
Zespół Opus B jest autorem kampanii ATL, działania digital opracowała agencja Asap&Asap. Spoty i billboardy reżyserowali Marek Cichy i Arek Żyłka, za produkcję odpowiadało studio Dynamo, postprodukcją zajął się Delapost. Mateusza Gesslera reprezentuje na wyłączność agencja Patryk Wolski Management.
Światowy Dzień Książki 2025. Marketerzy polecają swoje ulubione lektury
Słuchaj podcastu NowyMarketing