Magdalena Strobel obejmuje stanowisko head of marketing & PR w dentsu Polska i CEE

Od stycznia br. Magdalena Strobel objęła stanowisko head of marketing & PR w dentsu Polska i CEE. Do jej głównych obowiązków należeć będzie przygotowanie i wdrożenie strategii komunikacji grupy dentsu oraz utrzymanie spójności komunikacyjnej w całym regionie CEE.

Stawiamy na dalszą integrację naszej grupy w ramach struktur w regionie CEE, dlatego potrzebowaliśmy lidera, który wesprze rozwój naszego biznesu i zapewni mu spójność komunikacyjną. Magda ma bogate doświadczenie, doskonale rozumie wartość płynącą z transformacji i digitalizacji, wierzę że wykorzysta w pełni zdobyte doświadczenie – komentuje Sławomir Stępniewski, CEO dentsu Polska i CEE.

Magdalena Strobel z marketingiem B2C i B2B związana od ponad 20 lat. Przez ostatnie 11 lat pracowała w branży telewizyjnej i zarządzała takimi markami jak Disney, National Geographic i FOX w krajach Europy Środkowej. Wcześniej związana była z firmą Unilever, gdzie zarządzała markami Dove, Timotei, Lipton i Saga.

Współpraca z ekspertami, nastawienie na zrozumienie potrzeb i motywacji odbiorców są dla mnie siłą napędową do działania. Cenię sobie pracę na wielu płaszczyznach, która stawia przede mną wyzwania i pozwala mi się stale rozwijać. Ponadto wysoka kultura organizacyjna i możliwość rozwoju w różnych innowacyjnych obszarach to wartości, które znalazłam w dentsu, mam nadzieję je rozwijać uczestnicząc w dalszej integracji marki dentsu na arenie międzynarodowej – komentuje Magdalena Strobel, head of marketing & PR dentsu Polska i CEE.

Absolwentka Ekonomii na Uniwersytecie Warszawskim, menadżerskich studiów podyplomowych na SGH, uczestniczka Professional Postgraduate Diploma in Marketing oraz wyróżniona Certyfikatem DIMAQ Professional.

Do Magdaleny Strobel będzie raportować dwóch managerów w Polsce: Igor Żytka jako corporate communications manager będzie odpowiadał za komunikację wewnętrzną w Polsce i regionie CEE, natomiast Anna Tokarek, dotychczas odpowiedzialna za PR linii biznesowej creative dentsu Polska, będzie odpowiadać za kompleksową komunikację zewnętrzną dentsu w Polsce jako external communications manager. W kolejnych krajach CEE struktury marketingu i komunikacji będą rozwijane i powiększane, analogicznie do Czech i Słowacji, gdzie za PR i komunikację odpowiada Veronika Boraková.

Poleć tekst: