Rafał Arciszewski objął stanowisko business intelligence managera w Time SA

Rafał Arciszewski objął stanowisko business intelligence managera w Time SA

Rafał Arciszewski dołączył do Grupy ZPR MEDIA. Na nowym stanowisku będzie odpowiadał za budowę i wprowadzenie w życie strategii danych oraz kształtowanie kultury organizacyjnej opartej o dane.

Do jego zadań należy m.in. wdrożenie systemu Business Intelligence, rozwój kompetencji i rozwiązań analitycznych wspomagających pracę organizacji oraz optymalizacja procesów związanych z wykorzystaniem danych. Jak podkreśla, za cel stawia sobie zapewnienie jakości i użyteczności danych.

Rafał Arciszewski analityką danych zajmuje się od kilkunastu lat, począwszy od stanowiska specjalisty ds. analiz internetowych po dyrektora centralnego Działu Analiz.

W Polska Press Grupie zbudował dział analiz, który aktywnie wspierał firmę, m.in. w obszarach analityki internetowej, redakcyjnej, sprzedażowej, powierzchni reklamowej czy kontrolingu. Zaangażowany zespół, nowoczesny ekosystem analityczny i konsekwentne promowanie zarządzania opartego o dane pozwoliły na rozwój nowych obszarów biznesowych i wpłynęły na strategię firmy. Transformacja w organizację Data Driven nie byłaby możliwa tylko dzięki jakościowym danym i nowoczesnym narzędziom. Kluczem do zmiany było partnerskie podejście i głębokie zrozumienie specyfiki obszarów biznesowych, w których działała firma.

Przez ostatnie 10 lat był również członkiem Zespołu Metodologicznego działającego w ramach spółki Polskie Badania Internetu – odpowiedzialnej za badanie Mediapanel.