Palone z Browaru Okocim - esencjonalny smak czterech gatunków słódów

Pressroom NowyMarketing
Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść
Palone z Browaru Okocim - esencjonalny smak czterech gatunków słódów

W grudniu do całorocznej linii piw specjalnych pod marką Browaru Okocim dołączył nowy wariant – Palone. To ciemne, szlachetne piwo swoją głęboką barwę i wytrawny smak zawdzięcza czterem gatunkom słodów, a w szczególności palonemu słodowi pilzneńskiemu.

Palone z Browaru Okocim to ciemne piwo dolnej fermentacji, warzone z czterech gatunków słodów: jasnego, monachijskiego, karmelowego i palonego pilzneńskiego. Ten ostatni nadaje mu głęboką, ciemną barwę i dobrze wyczuwalne karmelowo-kawowe nuty, dzięki którym trunek nabiera delikatnej słodyczy, przełamanej goryczką na finiszu. Jednocześnie, w odróżnieniu od innych piw tego gatunku, Palone jest łagodne i pozbawione dominującej goryczki. Z uwagi na swoją esencjonalność i bogactwo smaku stanowi idealne dopełnienie dań z dziczyzny i czerwonego mięsa. Wytrawny charakter piwa Palonego i wyraźne kawowe nuty pasować będą do deserów na bazie czekolady.

Halo, bileciki do kontroli!

Pełną treść dostaniesz bez grosza,
ale musisz być w naszym newsletterze.

Raz, raz, wpisywać e-mail. Tylko prawdziwy, bo sprawdzę!

partner technologiczny: GetResponse

Aby w pełni docenić jego smak, Palone należy podawać w temperaturze 8-12˚C. Ciemna, szlachetna barwa najlepiej prezentować się będzie w smukłej, rozszerzanej ku górze szklance, zwanej tulipanem. Gęsta, wysoka piana zwieńczy jej szczyt, podkreślając doznania smakowe.

Palone uzupełnia całoroczną linię piwnych specjalności Browaru Okocim. Segment ciemnych specjalności rośnie o 15 proc. rok do roku i jest obecnie jednym z największych segmentów wśród piw rzemieślniczych.

 - Nowy wariant wychodzi naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, którzy coraz częściej sięgają po piwne specjalności. Oczekują odmiany, poszerzenia doznań smakowych. Poszukują oryginalnego i autentycznego smaku. Uzupełniamy tym samym portfel piwnych specjalności pod markę Browaru Okocim, które są w naszej stałej ofercie mówi Maciej Banaszkiewicz, menedżer marki.

Oprócz piwa Palonego w ofercie pod marką Browaru Okocim znajdują się również następujące piwne specjalności: 


- Pszeniczne – aromatyczne, niefiltrowane, naturalnie mętne piwo górnej fermentacji, warzone na bazie słodu pszenicznego o aksamitnym, słodowym lekko owocowym smaku. Zawartość alkoholu 5 proc. obj., ekstrakt 12 proc. wag. Pasuje do delikatnych potraw, takich jak sałatki, drób, ryby, owoce morza czy wędzone sery.

- Porter – to piwo ciemne, pasteryzowane o mocno dojrzałym szlachetnym smaku, zawartości alkoholu 8,9 proc. obj. oraz ekstrakcie 22 proc. wag. Swój wyrazisty aromat zawdzięcza kombinacji słodów. Jest piwem dolnej fermentacji, o dłuższym okresie leżakowania, dzięki czemu nabiera głębokiego aromatu. Komponuje się z czerwonym mięsem, dojrzewającymi serami, a także gorzką czekoladą.

- Niepasteryzowane – piwo jasne pełne, niepasteryzowane, o zawartości alkoholu 5,5 proc. obj. oraz ekstrakcie 11,5 proc. wag. Swój wyrazisty, świeży smak zawdzięcza czterem odmianom chmielu. Piwo dolnej fermentacji, lekkie i aromatyczne, wspaniale przełamie ostrość pikantnych potraw.

Piwo Palone z Browaru Okocim zawiera 5,3 proc. obj. alkoholu i 12,7 proc. wag. ekstraktu. Jest dostępne w zwrotnych butelkach o pojemnościach 0,5 l. Cena sugerowana przez producenta to 3,99 zł brutto. Cena nie uwzględnia kaucji za butelkę.

Komentarze

Polecane

Dzięki, link został przesłany

Zamknij

Serdeńko!
Lubisz już nasz fanpage?

Wystarczy kliknąć:

zobacz nasz fanpage >> Zamknij

Niech zapisze się
do newslettera!

Zostaw e-mail
i powolutku strzałeczka na guziczek!

Zamknij