Palone z Browaru Okocim - esencjonalny smak czterech gatunków słódów

Pressroom NowyMarketing
Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść
Palone z Browaru Okocim - esencjonalny smak czterech gatunków słódów

W grudniu do całorocznej linii piw specjalnych pod marką Browaru Okocim dołączył nowy wariant – Palone. To ciemne, szlachetne piwo swoją głęboką barwę i wytrawny smak zawdzięcza czterem gatunkom słodów, a w szczególności palonemu słodowi pilzneńskiemu.

Palone z Browaru Okocim to ciemne piwo dolnej fermentacji, warzone z czterech gatunków słodów: jasnego, monachijskiego, karmelowego i palonego pilzneńskiego. Ten ostatni nadaje mu głęboką, ciemną barwę i dobrze wyczuwalne karmelowo-kawowe nuty, dzięki którym trunek nabiera delikatnej słodyczy, przełamanej goryczką na finiszu. Jednocześnie, w odróżnieniu od innych piw tego gatunku, Palone jest łagodne i pozbawione dominującej goryczki. Z uwagi na swoją esencjonalność i bogactwo smaku stanowi idealne dopełnienie dań z dziczyzny i czerwonego mięsa. Wytrawny charakter piwa Palonego i wyraźne kawowe nuty pasować będą do deserów na bazie czekolady.

Halo, bileciki do kontroli!

Pełną treść dostaniesz bez grosza,
ale musisz być w naszym newsletterze.

Raz, raz, wpisywać e-mail. Tylko prawdziwy, bo sprawdzę!

partner technologiczny: GetResponse

Aby w pełni docenić jego smak, Palone należy podawać w temperaturze 8-12˚C. Ciemna, szlachetna barwa najlepiej prezentować się będzie w smukłej, rozszerzanej ku górze szklance, zwanej tulipanem. Gęsta, wysoka piana zwieńczy jej szczyt, podkreślając doznania smakowe.

Palone uzupełnia całoroczną linię piwnych specjalności Browaru Okocim. Segment ciemnych specjalności rośnie o 15 proc. rok do roku i jest obecnie jednym z największych segmentów wśród piw rzemieślniczych.

 - Nowy wariant wychodzi naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, którzy coraz częściej sięgają po piwne specjalności. Oczekują odmiany, poszerzenia doznań smakowych. Poszukują oryginalnego i autentycznego smaku. Uzupełniamy tym samym portfel piwnych specjalności pod markę Browaru Okocim, które są w naszej stałej ofercie mówi Maciej Banaszkiewicz, menedżer marki.

Oprócz piwa Palonego w ofercie pod marką Browaru Okocim znajdują się również następujące piwne specjalności: 


- Pszeniczne – aromatyczne, niefiltrowane, naturalnie mętne piwo górnej fermentacji, warzone na bazie słodu pszenicznego o aksamitnym, słodowym lekko owocowym smaku. Zawartość alkoholu 5 proc. obj., ekstrakt 12 proc. wag. Pasuje do delikatnych potraw, takich jak sałatki, drób, ryby, owoce morza czy wędzone sery.

- Porter – to piwo ciemne, pasteryzowane o mocno dojrzałym szlachetnym smaku, zawartości alkoholu 8,9 proc. obj. oraz ekstrakcie 22 proc. wag. Swój wyrazisty aromat zawdzięcza kombinacji słodów. Jest piwem dolnej fermentacji, o dłuższym okresie leżakowania, dzięki czemu nabiera głębokiego aromatu. Komponuje się z czerwonym mięsem, dojrzewającymi serami, a także gorzką czekoladą.

- Niepasteryzowane – piwo jasne pełne, niepasteryzowane, o zawartości alkoholu 5,5 proc. obj. oraz ekstrakcie 11,5 proc. wag. Swój wyrazisty, świeży smak zawdzięcza czterem odmianom chmielu. Piwo dolnej fermentacji, lekkie i aromatyczne, wspaniale przełamie ostrość pikantnych potraw.

Piwo Palone z Browaru Okocim zawiera 5,3 proc. obj. alkoholu i 12,7 proc. wag. ekstraktu. Jest dostępne w zwrotnych butelkach o pojemnościach 0,5 l. Cena sugerowana przez producenta to 3,99 zł brutto. Cena nie uwzględnia kaucji za butelkę.

Polecane

Dzięki, link został przesłany

Zamknij

Serdeńko!
Lubisz już nasz fanpage?

Wystarczy kliknąć:

zobacz nasz fanpage >> Zamknij

Niech zapisze się
do newslettera!

Zostaw e-mail
i powolutku strzałeczka na guziczek!

Zamknij