Obowiązujące obostrzenia i regulacje dotyczące bezpieczeństwa w dobie COVID-19 skłoniły Belvedere do podjęcia wyzwania i wprowadzenia rozwiązań, które z perspektywy firm cateringowych są działaniami nowatorskimi, wychodzącymi poza standardy codziennego funkcjonowania.
Belvedere Catering by Design, lider na rynku usług cateringowych z blisko 30-letnim doświadczeniem w aranżacji opraw cateringowych, w tym także dla instytucji państwowych najwyższego szczebla, jest regularnie poddawane audytowi przez Główny Inspektorat Sanitarny.
Zobacz również
– Zapewnienie bezpieczeństwa podczas wydarzeń jest dla nas normą. Nasza kadra jest doskonale przeszkolona w obsłudze imprez dla instytucji na najwyższym szczeblu państwowym, takich jak Kancelaria Prezydenta, czy Kancelaria Premiera Rady Ministrów. Zatem na czas COVID musieliśmy jedynie uszczelnić procedury związane z organizacją spotkań biznesowych i rodzinnych, dostosowując je do obowiązujących obostrzeń. Zaufanie i renoma wypracowane przez lata u naszych Klientów, dzięki stosowaniu restrykcyjnych standardów, zaowocowały już kilkudziesięcioma realizacjami w okresie pandemii. Zwłaszcza w tym czasie Klienci zwracają się do zaufanych Partnerów, gwarantujących najwyższą jakość i bezpieczeństwo. W ramach akcji wsparcia służby zdrowia dostarczaliśmy przez 3 miesiące posiłki do szpitali i ośrodków medycznych podczas pierwszej fali koronawirusa, codziennie stykając się z procedurami bezpieczeństwa. Czujemy więc, że jesteśmy dobrze przygotowani do kolejnych wyzwań – komentuje Beata Bronowicz, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Belvedere Gourmet Group.
Przygotowując posiłki, Belvedere utrzymuje najwyższe standardy jakości, zgodnie z wytycznymi Państwowej Inspekcji Sanitarnej i zaleceniami WHO w kwestii zachowania szczególnej higieny. Pracownikom regularnie mierzona jest temperatura. Kucharze pracują w systemie zmianowym, w jednorazowych rękawiczkach lateksowych, maseczkach oraz specjalnych ubraniach ochronnych, zachowując 1,5 dystans. Obsługa kelnerska podczas wydarzenia także pracuje w rygorze sanitarnym.
Jako organizator „Bezpiecznego Eventu” Belvedere Catering zagwarantowało, aby przed wejściem każdemu z Gości zmierzono temperaturę i umożliwiono dezynfekcję rąk. Dodatkowo, dla komfortu Gości Partner wydarzenia, APH Ozo , zapewnił kompleksową, całkowicie bezpieczną dla zdrowia dezynfekcję mgłą z nanopęcherzyków ozonu w komorze ozonującej najnowszej generacji. Podczas wydarzenia zaaranżowane zostały – zabezpieczone kordonami – przygotowane przez szefów kuchni Belvedere stacje z daniami na zimno i ciepło, wydawanymi przez kelnerów wyposażonych w maseczki i rękawiczki jednorazowe. Przestrzeganie wymaganej odległości, bieżąca dezynfekcja elementów sprzętowych, ścisły rygor sanitarny podczas produkcji dań to standard pracy Belvedere Catering w czasie pandemii.
#PrzeglądTygodnia [05.11-12.11.24]: kampanie z okazji Movember, suszonki miesiąca, mindfulness w reklamach
W trakcie wydarzenia odbył się panel merytoryczny, podczas którego poruszane były kwestie dotyczące problemów, z jakimi styka się branża eventowa z czasie pandemii oraz rozwiązania dotyczące bezpiecznej organizacji wydarzeń. Belvedere Catering z dużą satysfakcją odnotowało, że uczestnicy spotkania mieli wysoką wiedzę i świadomość dotyczącą zasad bezpieczeństwa podczas eventów. Zarówno Belvedere Catering, jak i wszyscy Partnerzy, dzięki którym BEZPIECZNY EVENT mógł się odbyć przykładają najwyższą wagę do tej kwestii. Wybrzmiało to wyraźnie podczas panelu dyskusyjnego, moderowanego przez Meeting Planner.
Słuchaj podcastu NowyMarketing
Trendy eco i zero waste są szczególnie bliskie wartościom wyznawanym przez Belvedere Catering. Filozofia zero waste związana z niemarnowaniem żywności, korzystaniem z naczyń wielokrotnego użytku i opakowań biodegradowalnych na stałe wpisały się w politykę zrównoważonego rozwoju firmy. Do przygotowania zmieniającej się sezonowo oferty kulinarnej Belvedere wybiera ekologiczne produkty od regionalnych producentów żywności, dzięki czemu wspiera lokalność oraz minimalizuje ślad węglowy. Misją Belvedere jest dbanie o zdrowie oraz odporność Gości, dlatego caterer stawia na zdrowe i zbilansowane żywienie, wprowadzając do menu dużo warzyw, owoców oraz dań wegańskich.
Organizatorem wydarzenia BEZPIECZNY EVENT było Belvedere Catering by Design, należące wraz z Restauracją Belvedere do Belvedere Gourmet Group.