Carrefour będzie walczyć z marnowaniem żywności – sieć nawiązała współpracę z aplikacją Too Good To Go

Carrefour będzie walczyć z marnowaniem żywności – sieć nawiązała współpracę z aplikacją Too Good To Go
Carrefour to pierwsza sieć handlowa, która dołączyła do programu Too Good To Go w Polsce. W ramach współpracy użytkownicy aplikacji będą mogli nabyć paczki z produktami firmy z krótkim terminem ważności.
O autorze
1 min czytania 2020-09-25

Carrefour mówi stop marnowaniu żywności – sieć nawiązała bowiem współpracę z popularną aplikacją Too Good To Go. Firma włączyła się również w zainicjowaną przez platformę kampanię z okazji Dnia Walki z Marnowaniem Żywności ONZ, której celem jest edukacja użytkowników na temat negatywnych skutków marnowania jedzenia.

W ramach współpracy użytkownicy aplikacji będą mogli uratować paczki z produktami Carrefour z krótkim terminem ważności. Docelowo w akcję włączone zostaną wszystkie markety sieci, zaś od października br. ruszy pilotaż w 12 sklepach w Warszawie i Krakowie.

To nie pierwsze działanie Carrefour z myślą o walce z marnowaniem żywności – w ubiegłym roku we Francji wprowadzona została nowa oferta, w ramach której klienci mogą zakupić przeterminowane produkty za połowę regularnej ceny. 

PS

LinkedIn logo
Na LinkedInie obserwuje nas ponad 100 tys. osób. Jesteś tam z nami?
Obserwuj

AmRest, spółka zarządzająca m.in. markami Starbucks i Pizza Hut w Polsce, nawiązała współpracę z Too Good To Go, by razem walczyć z marnowaniem żywności. Za pośrednictwem aplikacji mobilnej AmRest uratuje niesprzedane posiłki z kawiarni Starbucks.

PS2

Słuchaj podcastu NowyMarketing

Targowisko Wolumen w warszawskiej dzielnicy Wawrzyszew wpadło na świetny pomysł, by przeciwdziałać marnowaniu żywności – zamiast wyrzucać niesprzedane owoce czy warzywa, sprzedawcy przekażą je za darmo wszystkim chętnym osobom.

NowyMarketing logo
Mamy newsletter, który rozwija marketing w Polsce. A Ty czytasz?
Rozwijaj się

PS3

W kwietniu 2019 roku sieć Netto wdrożyło na polskim rynku aplikację, której celem jest walka z marnowaniem żywnością.