W dynamicznie zmieniającym się świecie trendów żywieniowych, coraz większe znaczenie zyskują produkty, które łączą wysoką jakość z wygodą. Odpowiedzią na oczekiwania klientów jest współpraca Kuchni Vikinga z marką SFD, której owocem są wysokoproteinowe szejki.
Kuchnia Vikinga – lider w dostarczaniu dań gotowych w Polsce – połączyła siły z SFD, ekspertem w dziedzinie suplementacji. Współpraca doprowadziła do stworzenia receptury szejka wysokobiałkowego na bazie koncentratu serwatkowego SFD NUTRITION WPC Protein Plus. Wzajemna synergia to ukłon w stronę klientów, którzy chcą odżywiać się lepiej, bez konieczności rezygnowania z wygody i smaku.
Kuchnia Vikinga jako największy w Polsce dostawca dań gotowych dobrze wie, że przyjemność z jedzenia i różnorodność smaków są równie istotne, co wartości odżywcze.
Przypomnijmy, że od zeszłego roku ambasadorem Kuchni Vikinga jest Jakub Mauricz. Jedną z rekomendacji dietetyka było właśnie sukcesywnie zwiększenie udziału białka w dietach przeznaczonych dla osób aktywnych. Stąd do wszystkich zamówień złożonych przez klientów na 12 maja 2025 roku, zostały dodane darmowe szejki, przygotowane w aż pięciu starannie dopracowanych wariantach smakowych. Odpowiednie przeprowadzenie tego zadania było wyzwaniem logistycznym i produkcyjnym, związanym z zapakowaniem dodatkowego posiłku do kilkudziesięciu tysięcy toreb z jedzeniem.
Nowa propozycja od Kuchni Vikinga jest opcją nie tylko dla tych, którzy prowadzą aktywny tryb życia, ale też po prostu chcą zadbać o swoje zdrowie – zwłaszcza wtedy, gdy nawał obowiązków w ciągu dnia, nie zostawia wiele czasu na zjedzenie posiłków. To produkt dla każdego, kto chce czuć się lepiej, mieć mniejsze wahania energii w ciągu dnia, lepszy sen i sprawniejszą regenerację po stresie, infekcji czy wysiłku.
Do ich przygotowania wykorzystano najwyższej jakości koncentrat białek serwatkowych, jednego z najlepiej przyswajalnych i najbogatszych źródeł aminokwasów egzogennych, w tym kluczowych BCAA (leucyny, izoleucyny, waliny), które odgrywają ogromną rolę w procesach regeneracji i wzrostu tkanek. Białko od SFD charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cukru, a proteiny w każdym z przygotowanych szejków mają ponad 20% energetyczności.
Kuchnia Vikinga i SFD wspólnie pokazują, że partnerstwo marek może realnie przekładać się na wartość dla klienta. Obie firmy łączy dążenie do jakości, innowacyjności i oferowania rozwiązań, które odpowiadają na potrzeby współczesnych konsumentów.
Zainteresował Was ten artykuł i jesteście ciekawi oferty Kuchni Vikinga? Sprawdźcie, jakie warianty diet znajdziecie na www.kuchniavikinga.pl. Do 19 maja (do godz. 12:00) każdą z nich z kodem rabatowym: VIKING25 kupicie aż 25% taniej!
Artykuł reklamowy powstały przy współpracy z Kuchnią Vikinga.