– Staram się za każdym razem testować nowe miejsca. Kieruję się tym, co jest najświeższe. Mimo że sentymenty są bardzo mocne i najbardziej lubię chodzić do miejsc, które znam, to zawsze sprawdzam, co nowego powstało. Oferta cały czas się rozwija, zarówno stacjonarnie jak i z dowozem. Często zanim pójdę do restauracji, zamawiam do domu poprzez serwis, np. Pyszne.pl. Potem jest mi łatwiej stwierdzić, czy warto tam iść – mówi Lara Gessler, szef kuchni, ekspertka kulinarna.
Jak dowiadywać się o ekscytujących restauracjach? Z Raportu Food Trendów Pyszne.pl wynika, że głównym źródłem wiedzy o nich jest dla nas Internet, w tym aplikacje do zamawiania jedzenia. Serwisy takie jak Pyszne.pl stały się swego rodzaju wyspecjalizowaną wyszukiwarką, w której dzięki szeregowi filtrów można znaleźć na przykład pobliską restaurację wietnamską z darmową dostawą, ocenianą na 5/5.
Zobacz również
– Jeżeli chodzi o Warszawę, to staram się być na bieżąco z ofertą restauracyjną. Najważniejsze są dla mnie rekomendacje kucharzy, których znam. W innych miastach, jak Kraków czy Wrocław, w pierwszej kolejności pytam o najfajniejsze knajpy ludzi stamtąd, którzy się w tych miejscach specjalizują – podpowiada znawczyni kulinariów.
Pyszne.pl przychodzi z dodatkowym wsparciem w najlepszym wyborze. Przygotowało zestawienie najlepszych restauracji z darmową dostawą, o ich wypróbowanie prosząc Larę Gessler. Na pierwszy ogień poszły Warszawa, Kraków i Wrocław.
– W Warszawie, gdzie mieszkam i zamawiam na co dzień, dobrym wyborem są restauracje: Sushi Zushi, Stołówka u chłopaków i Ave! Pizza. Podczas podróży zdarza się, że zamawiam jedzenie do pokoju. Przy najbliższej okazji sprawdzę w Krakowie jedzenie z Mazaya Falafel Starowiślna i Invito Pizza & Pasta, a we Wrocławiu – z Dim Sum Garden i Panczo – opowiada Lara Gessler.
#PrzeglądTygodnia [05.11-12.11.24]: kampanie z okazji Movember, suszonki miesiąca, mindfulness w reklamach
Słuchaj podcastu NowyMarketing