Festiwal w Sopocie jest drugim wydarzeniem, na którym pojawiła się mobilna Żabka. Jej całe wyposażenie zostało tak zaprojektowane, żeby można je było łatwo i szybko spakować i przygotować do transportu. Stoisko montowane jest na czas eventu i demontowane po jego zakończeniu – gotowe by funkcjonować na kolejnych wydarzeniach. Asortyment na stoisko mobilne został dobrany w taki sposób, aby spełniał preferencje każdego klienta. Oczywiście może on być różny w zależności od wydarzenia, na którym będzie gościć – mobilna Żabka ma rozbudowaną strefę gastronomiczną, serwuje m.in. hot-dogi w stylu amerykańskim, nie zapominając również o ofercie dla osób niespożywających mięsa. Osoby, które nie mają ochoty na ciepłe przekąski, mogą sięgnąć po świeże, pożywne kanapki Tomcio Paluch lub sałatki Dobra Karma. W sklepie można zakupić także różnego rodzaju gorącą, aromatyczną kawę na wynos, serwowaną w całkowicie biodegradowalnych kubkach, zimne napoje, a także płynne przekąski Foodini i Wycisk.
Mobilna Żabka może być wszędzie tam, gdzie tysiące spragnionych i głodnych klientów. Koncept przystosowany jest do tego, aby klienci mogli zrobić szybkie zakupy na targach, koncertach, wydarzeniach sportowych i kulturalnych. W przyszłości mobilne Żabki mogą pojawić się także w okolicach szkół i uczelni, a w sezonie urlopowym w miejscowościach letniskowych.