Nie będziemy nawijać makaronu na uszy, czyli krótka relacja z warsztatów Akademii Smaku Bosch

Życie to kombinacja magii i makaronu – powiedział kiedyś Federico Fellini. Nastrój włoskiego życia, o którym mówił włoski reżyser, można było odczuć podczas warsztatów poświęconych wyłącznie makaronowym fantazjom Akademii Smaku Bosch.
O autorze
0 min czytania 2016-12-06

Podczas robienia domowego makaronu jest tylko jedna złota zasada – na 100 gramów mąki jedno jajko. Na udane warsztaty jest ich kilka, w tym pasjonaci smacznej kuchni, dobrzy kucharze i ciekawe pomysły na dania. Wszystkie te elementy udało się połączyć w Centrum Domowych Inspiracji, gdzie w listopadzie spotkali się laureaci konkursu organizowanego przez Akademia Smaku Bosch. Tematem spotkania był „W gorącej wodzie kąpany: makaron!”.

Umiejętności kulinarne, kreatywność uczestników i włoską atmosferę podsycali: Tomasz Jakubiak – szef kuchni, Tomasz Lach (z bloga Zajadam.pl) i Katarzyna Glinka, znana aktorka teatralna i telewizyjna.