TikTok Ad Awards 2025

TikTok Ad Awards 2025

TikTok Ad Awards 2025

Ostatni dzwonek na zgłoszenia do konkursu TikTok Ad Awards CE 2025! Termin upływa 24 września br.

Zgłoś kampanię

Odświętny posiłek z okazji Międzynarodowego Dnia Bez Mięsa dla osób w kryzysie

20 marca obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. Z tej okazji szefowie kuchni z Warszawy i Trójmiasta zaserwują roślinne posiłki dla podopiecznych warszawskiej organizacji „Serca Miasta”, a Stowarzyszenie Otwarte Klatki przeprowadzi zbiórkę suchych artykułów spożywczych dla potrzebujących.
O autorze
1 min czytania 2021-03-17

Inicjatywa charytatywna „Serce Miasta” w każdą sobotę serwuje bezmięsne posiłki dla osób w kryzysie. Korzystając z okazji, że Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa wypada w tym roku właśnie w sobotę, „Serce Miasta” łączy siły z szefowymi i szefami kuchni z całej Polski, należących do grona ambasadorów i ambasadorek kampanii „Chefs For Change”, a także z wolontariuszami Stowarzyszenia Otwarte Klatki, działaczkami kampanii RoślinnieJemy oraz firmą Bezmięsny w wyjątkowej akcji, podczas której podane zostaną wyjątkowe i pyszne roślinne dania w odświętnej atmosferze.

Wydarzenie rozpocznie się o godz. 12:00 w lokalu Chmury przy ul. 11 listopada 22. Roślinne dania – zupę, danie główne i deser – przygotują Dominika Targosz, Rafał Koziorzemski, Tomasz Deker, Maria Przybyszewska, Rafał Ślugaj oraz Patryk Szczepański, a Bezmięsny, producent roślinnych zamienników mięsa, przekaże na tę okazję 20 kilogramów roślinnego mięsa – boczku i gyrosu. Firma jest też głównym sponsorem wydarzenia.

– Akcja jest bardzo wielowymiarowa i już na etapie przygotowań przynosi nam dużo radości. Z jednej strony aktywizuje szefów kuchni, którzy są obecnie w trudnym okresie stagnacji, z drugiej – wspiera działania odważnych aktywistów Serca Miasta. Po trzecie, najważniejsze – mamy nadzieję, że sprawi dużo radości, zaskoczenia i wzruszenia osobom, które na co dzień znajdują się w skrajnie trudnej sytuacji życiowej. Zależy nam, żeby pokazać, że empatia, którą często kierują się osoby wybierające bardziej roślinną dietę nie ma granic, a troska może mieć w tym wypadku wiele wspólnych mianowników: środowisko, ludzi, zwierzęta. W Chefs For Change uważamy, że nic nie łączy tak, jak wspólny cel i wspólny ciepły, sycący posiłek – mówi Weronika Pochylska, koordynatorka projektu z ramienia kampanii RoślinnieJemy.

– Wychowaliśmy się w Warszawie, kochamy to miasto całym sercem i teraz chcielibyśmy podzielić się możliwościami, jakie dało nam to miejsce. Warszawscy aktywiści „Serca Miasta” codziennie zmieniają rzeczywistość mieszkańców stolicy, którzy mieli w życiu mniej szczęścia niż my, stąd nasze zaangażowanie w całą akcję – mówi Igor Sadurski z firmy Bezmięsny.

LinkedIn logo
Na LinkedInie obserwuje nas ponad 100 tys. osób. Jesteś tam z nami?
Obserwuj

Wolontariusze Otwartych Klatek będą tego dnia prowadzić zbiórkę suchych produktów, takich jak kasza, ryż, makaron, pasztety sojowe i inne – pełną listę produktów oraz szczegóły akcji można zobaczyć w wydarzeniu na Facebooku.

Słuchaj podcastu NowyMarketing