Nowe piwo – Pilsvar Podhalańskie – sprzedawane będzie wyłącznie na Podhalu, w miejscowościach „podtatrzańskich”. Pilsvar Podhalańskie to piwo jasne, pasteryzowane ale niefiltrowane, o zawartości alkoholu 5,7 proc. Piwo produkowane jest w oparciu o słód jęczmienny oraz chmiele: Marynka i Lubelski. Etykieta piwa nawiązuje wizualnie do tatrzańskich krajobrazów i symboli (parzenica, specjalny krój liter).
Browar Pilsweizer zapoczątkował linię piw lokalnych wiosną 2015 r., piwem Zakopiańczyk. Obecnie w skład tej linii wchodzą piwa takie jak m.in.: Legnickie, Krynickie, Zakopiańczyk (w kilku odmianach), Piwniczańskie, Sądeckie, Gorlickie, czy Dla Krakowian.
Zobacz również
Przy projektach piw lokalnych Browar Pilsweizer współpracuje zarówno z lokalnymi sklepami, jak i odbiorcami z kanału HoReCa, czyli hotelami, restauracjami czy pubami działającymi na danym obszarze.