Pilsweizer poszerza linię lokalnych piw górskich – wprowadza piwo Pilsvar Podhalańskie

Browar Pilsweizer wprowadza na rynek nową markę piwa dla „lokalnych patriotów” – piwo Podhalańskie. Poszerza w ten sposób ofertę swoich piw lokalnych, która została zapoczątkowana w 2015 r. piwem Zakopiańczyk, a należą do niej także m.in. takie piwa, jak m.in.: Krynickie, Gorlickie, Dla Krakowian.
O autorze
0 min czytania 2019-09-03

Nowe piwo – Pilsvar Podhalańskie – sprzedawane będzie wyłącznie na Podhalu, w miejscowościach „podtatrzańskich”. Pilsvar Podhalańskie to piwo jasne, pasteryzowane ale niefiltrowane, o zawartości alkoholu 5,7 proc. Piwo produkowane jest w oparciu o słód jęczmienny oraz chmiele: Marynka i Lubelski. Etykieta piwa nawiązuje wizualnie do tatrzańskich krajobrazów i symboli (parzenica, specjalny krój liter).

Browar Pilsweizer zapoczątkował linię piw lokalnych wiosną 2015 r., piwem Zakopiańczyk. Obecnie w skład tej linii wchodzą piwa takie jak m.in.: Legnickie, Krynickie, Zakopiańczyk (w kilku odmianach), Piwniczańskie, Sądeckie, Gorlickie, czy Dla Krakowian.

Przy projektach piw lokalnych Browar Pilsweizer współpracuje zarówno z lokalnymi sklepami, jak i odbiorcami z kanału HoReCa, czyli hotelami, restauracjami czy pubami działającymi na danym obszarze.

LinkedIn logo
Na LinkedInie obserwuje nas ponad 100 tys. osób. Jesteś tam z nami?
Obserwuj