Pilsweizer Miodowy to piwo niefiltrowane, pasteryzowane, z dodatkiem miodu gryczanego, o zawartości alkoholu 5,5% (14 Blg).
Pilsweizer Miód Malina to również jasne piwo niefiltrowane, pasteryzowane. W jego przypadku wśród składników znajduje się miód wielokwiatowy i sok malinowy. Zawartość alkoholu to także 5,5% (14 Blg).
Zobacz również
Pilsweizer Miodowe Bartne powstaje w kooperacji z firmą Sądecki Bartnik (http://bartnik.pl/o-nas/) i jest produkowane wyłącznie z przeznaczeniem do lokalnej dystrybucji kanałami tej firmy, specjalizującej się w produktach pszczelich i tzw. turystyce miodowej. Sądecki Bartnik jest również dostawcą miodu na potrzeby produkcji Pilsweizera Miodowego i Pilsweizera Miód Malina.
Do uwarzenia wszystkich trzech piw wykorzystano chmiele: marynka i lubelski.
Pilsweizer Miodowy i Pilsweizer Miód Malina dystrybuowane będą na całą Polskę. Pilsweizer Miodowe Bartne będzie zaś dostępny wyłącznie lokalnie na Sądecczyźnie.
#PrzeglądTygodnia [05.11-12.11.24]: kampanie z okazji Movember, suszonki miesiąca, mindfulness w reklamach
Browar Pilsweizer jest kontynuatorem tradycji założonego w 1804 r. w Siołkowej browaru, który dynamicznie zaczął się rozwijać po przejęciu go w 1887 r. przez czeskiego piwowara Franciszka Paschka.
Słuchaj podcastu NowyMarketing
W 2005 r. Browar Grybów w Siołkowej został kupiony przez Ivana i Andreja Chovanców, którzy, podobnie jak ponad 100 lat temu Paschek, zajęli się jego rozwojem po latach problemów finansowych – w 2007 r. doprowadzili do ustabilizowania jego sytuacji i rozpoczęli produkcję piwa pod marką Pilsweizer.
Browar Pilsweizer jest obecnie jedynym browarem regionalnym w Małopolsce i na Podkarpaciu. W planach jest rozbudowa browaru o hotel i ośrodek Spa (które będą mieścić się w zrewitalizowanych budynkach starego browaru).