Powidła śliwkowe węgierkowe to klasyka polskiego przetwórstwa. Powidła Łowicz od lat powstają z najlepszych polskich śliwek węgierek i są przygotowywane według tradycyjnej receptury. Dzięki temu, że przygotowane są podobnie jak w domu – posiadają wyjątkową, gęstą i odpowiednio smarowną konsystencję. Nagroda „100% Polski Produkt” podkreśla fakt, że Łowicz buduje markę polskich produktów na rynku, a Powidła to produkt w pełni oparty o rodzimą produkcję.
Powidła Śliwkowe Węgierkowe Łowicz opatrzone są również znakiem „Jakość Tradycja”, przyznawanym jakościowym produktom o tradycyjnym składzie, których receptura jest niezmienna od 50 lat.
Zobacz również
Nagrody w konkursie 100% Polski Produkt trafiają do firm, które tworzą produkty w oparciu o polskie materiały i surowce, polską siłę wytwórczą, jak i polskich podwykonawców oraz dostawców. Plebiscyt „100% Polski Produkt” jest organizowany przez tygodnik „Do Rzeczy”, a partnerem merytorycznym konkursu jest firma doradcza PwC.