Jajka w chmurkach, czyli puszyste białka z lejącym się żółtkiem i dodatkiem łososia gravlax, czy składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami i aromatycznym serem gruyère? Tym razem Karol Okrasa w Kuchni Lidla ugościł popularyzatora kuchni, dziennikarza kulinarnego i smakosza – Roberta Makłowicza! Obaj skupili się na przygotowaniu najlepszego śniadania z wykorzystaniem jajek, czego efekty można zobaczyć już na kanale Kuchni Lidla. Poza dwoma pysznymi przepisami, Robert Makłowicz zdradził nam również przepis na swoje ukochane „jajka w szklance.” Panowie podzielili się również kilkoma wskazówkami.
– Drodzy Państwo, jeśli chcecie ocenić konsystencję łososia i gravlaxa, to po pierwsze ważnie jest, jakiej konsystencji jest to mięso – ono nie może być niezwykle wilgotne, nie może być mokre, nie może być maziowate, ono musi być zwarte, ono musi być błyszczące. I mimo, że ryba leżała w marynacie płynnej dość długi czas, to ono powinno być suche – radzi Robert Makłowicz.
Zobacz również
Przepisy możemy znaleźć na stronie KuchniaLidla.pl.