Restauracja Elixir by Dom Wódki została nominowana do konkursu „World Restaurant Awards 2019”, zwanym inaczej restauracyjnymi Oscarami. Ceremonia wręczenia nagród odbędzie się 18 lutego br. w Paryżu.
O prestiżowy tytuł walczą topowe restauracje z kilkudziesięciu krajów na 5 kontynentach, takie jak np. duńskie Geranium, hiszpańskie Celler de Can Roca czy amerykańskie Eleven Madison Park i Peter Luger Steak House.
Zobacz również
Z kolei w jury znaleźli się znani szefowie kuchni, krytycy kulinarni, dziennikarze oraz blogerzy – m.in. Massimo Bottura z Osteria Francescana, uznanej za najlepszą restaurację 2018 roku, czy Clair Smith, prowadząca The Gordon Ramsay Restaurant w Londynie.
Warszawska restauracja Elixir by Dom Wódki powstała w 2015 roku i mieści się przy Pl. Teatralnym. Lokal specjalizuje się w nowatorskiej interpretacji kuchni polskiej i łączeniu jej z wysokoprocentowymi alkoholami. Elixir by Dom Wódki jest też pierwszą restauracją na świecie, która stworzyła kartę menu w oparciu o zasady food&vodka pairing.
Movember/Wąsopad: jak marki zachęcają do profilaktyki męskich nowotworów [PRZEGLĄD]
Słuchaj podcastu NowyMarketing
zdjęcia: facebook.com/domwodki
PS
Jakie wydarzenia w 2018 roku najbardziej wpłynęły na marketing w branży gastronomicznej? Z jakimi problemami i zagadnieniami będzie się ona mierzyć w 2019 roku oraz jakie technologie i trendy będą miały istotny wpływ na marketing w tej branży w Polsce w 2019 roku?