Nie dla monotonii, tak dla odwagi
Przestrzeń kulinarna dynamicznie ewoluuje, podobnie jak nasze oczekiwania względem jedzenia. Monotonia w kuchni może być prawdziwym niszczycielem apetytu. Odtwarzanie podobnych przepisów i używanie tych samych składników sprawi, że nawet najsmaczniejsze dania zaczną tracić swój urok. Jednak, aby nadać naszym posiłkom więcej kreatywności potrzeba trochę odwagi. To ona pomoże nam odkrywać nowe kombinacje smaków, testować różne techniki kulinarne i tworzyć dania, które staną się prawdziwymi dziełami sztuki. W ten sposób możemy przełamać stereotypy i przygotowywać potrawy, które zachwycą podniebienie i będą smakowicie wyglądać. Kulinarne nowatorstwo oznacza gotowość do eksperymentowania. To podejście, które pozwala nam wychodzić poza granice przyzwyczajeń i poszukiwać nowych inspiracji. Właśnie tak uczymy się łączyć smaki, których jeszcze nie próbowaliśmy, dodawać nowe składniki do tradycyjnych potraw czy próbować nieznanych nam wcześniej przepisów. I choć korzyści są oczywiste, pojawia się pytanie: co zrobić w sytuacji, gdy brakuje nam gotowości do podjęcia ryzyka? Według marki Maggi odpowiedź jest prosta. Wystarczy kropla odwagi.
Maggi – więcej niż przyprawa
Maggi to popularna przyprawa płynna, która od dawna obecna jest w polskiej kuchni. Nie tylko jest częścią naszej tradycji, ale również wpasowuje się w nowoczesne trendy kulinarne. Jej historia sięga 1886 roku, kiedy to Julius Maggi opracował formułę, jak i charakterystyczny wygląd butelki. Dziś dzięki swojej wyjątkowej recepturze, Maggi wzbogaca smak i doświadczenie kulinarne, a także pozwala nadać daniom piątego smaku Umami. Ta wszechstronność sprawia, że jest przydatna na każdym etapie procesu gotowania. Nie stanowi jedynie dodatku do zup – można wzbogacić nią również drugie dania, sosy, marynaty, a także potrawy warzywne i mięsne. Gwarantuje pełnię smaku i charakteru. To idealne wyjście na uniknięcie nudnych i mdłych posiłków.
Zobacz również
Konkurs i działania promujące
W ramach kampanii „Odwagi z kroplą Maggi!” marka zachęca swoich konsumentów do eksperymentów kuchennych i otwartości na nowe doświadczenia. Lunch w balonie, obiad w chmurach czy może kolacja w ciemności? Jeśli marzysz o niekonwencjonalnym posiłku z nutą adrenaliny, to idealny czas, aby o niego zawalczyć. Maggi przygotowała konkurs, w którym będzie można wygrać niesamowitą kulinarną przygodę. Od 6 listopada br. można zgłaszać chęć wzięcia udziału w wydarzeniu. Wystarczy pod postem konkursowym na Instagramie podzielić się przepisem na zaskakujące danie doprawione paroma kroplami Maggi. Na zwycięzców czeka masa emocji i niezapomnianych przeżyć. Oprócz nagrody głównej uczestnicy zawalczą również o zdobycie pary niepowtarzalnych skarpetek ze specjalnym wzorem, z bohaterką całej aktywacji – przyprawą Maggi. Odwagi nie zabraknie też znanym i lubianym trendsetterom. Inicjatywę wspierać będą znani influencerzy lifestylowi i kulinarni. W ich prywatnych kuchniach również znajdzie się przestrzeń na wyrażanie kreatywności i eksplorację nowych smaków.
Ponadto 2 października wystartowała kampania telewizyjna kultowej przyprawy w płynie. Widzowie dowiedzą się o szeregu możliwości, jakie oferuje produkt w urozmaicaniu codziennych jadłospisów. Spot przygotowany przez agencję Publicis zobaczymy w telewizji do 29 października.
#PolecajkiNM cz. 32: czego szukaliśmy w Google’u, Kryzysometr 2024/25, rynek dóbr luksusowych w Polsce