MEATamorfoza w całej Polsce

Pressroom NowyMarketing
Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść
MEATamorfoza w całej Polsce

Pizza to od lat jedno z ulubionych dań Polaków. Utrzymanie stale rosnącej popularności wymaga jednak dostosowania się do wciąż zmieniających się trendów. Odpowiedzią na jeden z nich jest MEATamorfoza, nowość, która właśnie pojawiła się we wszystkich restauracjach Pizza Hut z obsługą kelnerską.

Co w niej wyjątkowego? Główny składnik, którym jest Beyond Meat, bijąca rekordy popularności na całym świecie, roślinna alternatywa dla mięsa.

Halo, bileciki do kontroli!

Pełną treść dostaniesz bez grosza,
ale musisz być w naszym newsletterze.

Raz, raz, wpisywać e-mail. Tylko prawdziwy, bo sprawdzę!

partner technologiczny: GetResponse

Smak prosto z roślin

Ostatnimi czasy, coraz więcej mówi się o diecie wegetariańskiej oraz ograniczeniu spożywania mięsa. Powody? Bywają różne – od ideologicznych, przez zdrowotne, aż po typowo lifestylowe. Jedno jest jednak pewne: nie każdy jest gotowy na radykalną rezygnację z mięsa. Nic więc dziwnego, że restauracje coraz częściej wychodzą naprzeciw oczekiwaniom swoich gości, oferując im bezmięsne zamienniki ich ulubionych dań. Pizza Hut postanowiła iść o krok dalej, wprowadzając do swojej oferty zamiennik mięsa, który, pomimo całkowicie roślinnego składu, wyglądem, konsystencją i przede wszystkim smakiem nie różni się od mięsnych propozycji.

– Mamy świadomość, że ograniczenie spożycia mięsa w codziennej diecie, to trend, który z miesiąca na miesiąc zyskuje na sile. MEATamorfoza to najlepszy dowód na to, że nawet tak popularne danie jak pizza może z powodzeniem odpowiadać na tendencje rynku gastronomicznego. Chcąc wychodzić naprzeciw oczekiwaniom naszych gości, musimy wprowadzać do naszych restauracji innowacyjne produkty, a takim niewątpliwie jest Beyond Meat – mówi Tomasz Kwieciński, digital communication manager Pizza Hut.

Poddaj się MEATamorfozie

MEATamorfoza, czyli połączenie Beyond Meat z sosem pomidorowym, mozzarellą, kolorową papryką, pieczarkami i czerwoną cebulką swój oficjalny debiut ma już za sobą. Pod koniec minionego roku pizza dostępna była we wszystkich restauracjach Pizza Hut z obsługą kelnerską w Warszawie. Po udanym teście w stolicy, zdecydowano się na wprowadzenie wegetariańskiej nowości do menu w całej Polsce. MEATamorfozy można spróbować od 11 lutego br., we wszystkich restauracjach Pizza Hut z obsługą kelnerską. Warto również wspomnieć, że klienci będą mieli możliwość wymiany dowolnego mięsnego składnika w innych smakach pizz na Beyond Meat. Oferta dostępna jest do wyczerpania zapasów, zatem warto się spieszyć.

Polecane

Dzięki, link został przesłany

Zamknij

Serdeńko!
Lubisz już nasz fanpage?

Wystarczy kliknąć:

zobacz nasz fanpage >> Zamknij

Niech zapisze się
do newslettera!

Zostaw e-mail
i powolutku strzałeczka na guziczek!

Zamknij