TikTok Ad Awards 2025

TikTok Ad Awards 2025

TikTok Ad Awards 2025

Ostatni dzwonek na zgłoszenia do konkursu TikTok Ad Awards CE 2025! Termin upływa 24 września br.

Zgłoś kampanię

Apetyt na nowe: Constance Jablonski, Wilhelm Sasnal, Gosia Baczyńska, Kasia Tusk w nowym wydaniu Vogue Polska

O autorze
2 min czytania 2021-03-30

Wiosenne wydanie „Vogue Polska” to prawdziwa uczta dla fanów mody i pysznego jedzenia. Najgorętsze trendy sezonu, wnętrza eleganckich restauracji oraz sprawdzone przepisami. Wszystko w towarzystwie bohaterów: supermodelki Constance Jablonski, influencerki i właścicielki marki modowej Kasi Tusk, projektantki Gosi Baczyńskiej i artysty Wilhelma Sasnala.

– Świadome i odpowiedzialne jedzenie wcale nie wyklucza przyjemności, a na niej właśnie skupiamy się̨ w tym numerze. Sam wiem, że nic tak nie poprawia nastroju, jak dobry posiłek. Satysfakcja tym większa, jeśli jest on przygotowany w domu: samodzielnie albo przez bliską osobę̨ – pisze Filip Niedenthal, redaktor naczelny „Vogue Polska”. Z myślą o uczcie dla ducha i ciała tematem przewodnim kwietniowo-majowego wydania „Vogue Polska” uczyniono jedzenie.

Zaczynamy od uczty dla prawdziwych fanów mody. W pięknych wnętrzach paryskiej kamienicy Branislav Simoncik uwiecznił na zdjęciach supermodelkę Constance Jablonski. W najgorętszych lookach z kolekcji haute couture gwiazda okładki pozuje w otoczeniu niebiańskich słodkości, a baśniowego charakteru uczcie dodają kwiaty i kreacje od takich domów mody jak Schiaparelli, Iris Van Herpen, Dior, Chanel czy Valentino.

Jedzenie towarzyszy także sesji mody z topmodelką Kasią Struss, która prezentuje najgorętsze trendy tego sezonu. Smakowitą selekcję ubrań i dodatków uzupełniamy sylwetkami pasjonatów kulinariów oraz autorskimi przepisami, którymi podzieliły się z nami projektantka Gosia Baczyńska, modelka Maja Salamon i fotografka Agata Pospieszyńska.

LinkedIn logo
Na LinkedInie obserwuje nas ponad 100 tys. osób. Jesteś tam z nami?
Obserwuj

Praktycznie od początku prowadzenia swojego bloga, kuchnią pasjonuje się także Kasia Tusk, która przed pandemią prowadziła z mężem dom otwarty – z kuchni zawsze dobiegał gwar rozmów.

– Jeszcze urządzimy przyjęcie w stylu Wielkiego Gatsby’ego, na razie jest czas na jedzenie makaronu w dresie – mówi Kasia w rozmowie z Anną Konieczyńską.

Słuchaj podcastu NowyMarketing

Na wycieczkę po eleganckich polskich restauracjach zabiera nas Małgosia Minta. W przewodniku dziennikarki znalazły się m.in. restauracja Nolita, Belvedere czy otwarta w zeszłym roku restauracja Nobu. Aleksandra Boćkowska wspomina z kolei historię Między Nami. Śniąc o smakowitych podróżach po zakończeniu lockdownu, łączymy się z Kopenhagą, w której podglądamy Caroline i Frederika Bille Brahe, właścicieli kultowego Atelier September.

NowyMarketing logo
Mamy newsletter, który rozwija marketing w Polsce. A Ty czytasz?
Rozwijaj się

W specjalnym raporcie Vogue Polska przygląda się ponadto modzie przyszłości, czyli tkaninom tworzonym z produktów spożywczych lub ich odpadów. Nie zapominano o odpowiedniej pielęgnacji, która coraz częściej bazuje na tym, co można znaleźć w kuchni. Vogue Polska bada też, jak zmiana diety wpływa na nasze samopoczucie, a lekarz radzi, jak rozpoznać objawy i radzić sobie z insulinoodpornością.

W wiosennym wydaniu „Vogue Polska” szefowa działu kultury Anna Rottenberg rozmawia z Wilhelmem Sasnalem. Duża wystawa jednego z najsłynniejszych na świecie polskich artystów już w maju otworzy się w Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN w Warszawie. Vogue Polska poleca również najlepsze książki kulinarne i te, które umilą nam wieczory w domowym zaciszu.

Kwietniowo-majowe wydanie Vogue Polska od czwartku, 1 kwietnia w salonach prasowych, sklepach i na vogue.pl.