Monika Remiszewska obejmuje stanowisko Group Director People and Development w Ringier Axel Springer Media AG

Monika Remiszewska obejmie funkcję Group Director People and Development w spółce Ringier Axel Springer Media AG, obecnej w Polsce, na Węgrzech, w Serbii i na Słowacji. Dodatkowo będzie odpowiadać za obszar HR w Grupie Onet-Ringier Axel Springer Polska.

W ramach obowiązków na stanowisku Group Director People and Development Monika Remiszewska będzie nadzorować i prowadzić działania z zakresu HR w całej grupie, w tym również w Polsce. Remiszewska będzie pracować w Warszawie, a jej bezpośrednim przełożonym będzie Mark Dekan pełniący funkcję CEO Ringier Axel Springer Media AG oraz CEO Grupy Onet-Ringier Axel Springer Polska.

Roman Szczepanik i Aldona Janeczko pozostaną na stanowiskach Dyrektorów HR odpowiednio w Ringier Axel Springer Polska i w Grupie Onet.pl. Obydwoje będą podlegać bezpośrednio Monice Remiszewskiej. Podobnie będzie też w przypadku Doroty Dylewskiej, HR Business Partner w Media Impact Polska.

Mark Dekan, CEO Ringier Axel Springer Media AG, komentuje: „Ringier Axel Springer przeprowadza dynamiczną cyfryzację swojej działalności. Rozwój biznesowy naszej firmy wiąże się z koniecznością pozyskania wybitnych pracowników, którzy wesprą proces cyfryzacji. Cieszę się, że Monika Remiszewska dołącza do naszego zespołu. Ma bogate doświadczenie we wszystkich dziedzinach HR, od kształtowania i koordynowania zmian organizacyjnych, poprzez coaching i rozwój talentów, aż po usługi kadrowe. Dzięki temu, że świetnie się zna na pozyskiwaniu utalentowanych pracowników z dziedziny technologii cyfrowych i zarządzaniu nimi oraz ma do dyspozycji sieć obejmującą cały region Europy Środkowo-Wschodniej, nasza firma stanie się jeszcze bardziej atrakcyjnym pracodawcą dla wyjątkowych osób.”

Przed dołączeniem do Riniger Axel Springer, Monika Remiszewska była Partnerem w Korn Ferry, gdzie odpowiadała za sektor technologii i mediów. Prowadziła również praktykę Digital w regionie Europy Środkowej, wspierając start-up’y oraz wiodące cyfrowe marki w obszarze e-commerce, płatności i mediów.

Wcześniej, przez ponad piętnaście lat, pracowała w działach konsultingowych firm PWC, IBM i Microsoft. Specjalizowała się w projektach doradczych w obszarze budowania i realizacji strategii,  transformacji biznesowej, zarządzania kapitałem ludzkim, fuzji i przejęć, zarządzania zmianą oraz redefiniowania organizacji i procesów.

Monika Remiszewska ukończyła studia na Akademii Ekonomicznej w Katowicach, na Wydziale Ekonomii, w Katedrze Międzynarodowych Stosunków Ekonomicznych i Globalizacji. Jest członkiem International Coach Federation oraz Chartered Institute of Personnel and Development.