fot. Max Premium Burgers
Burger Drwala, na który tak wielu konsumentów czeka każdego roku, doczekał się nie lada konkurencji. Sieć Max Premium Burgers proponuje klientom Burger Rywala, który trafi do sprzedaży w środę, 15 listopada. Podobnie jak w przypadku McDonald’s, również w Max Premium Burgers do wyboru będą trzy warianty – w tym jedna opcja wegetariańska z mięsem roślinnym Plant Beef. „Zrobiliśmy to lepiej” – odważnie deklaruje konkurent McDonald’s w swojej kampanii promującej.
Zobacz również
fot. Facebook
Ostateczna decyzja odnośnie wyniku tego pojedynku należy oczywiście do konsumentów i chociaż Max Premium Burgers posunął się do odważnej prowokacji, to należy pamiętać, że McDonald’s właśnie zaproponował nowe wariacje Burgera Drwala – wersję z żurawiną, z chrzanem oraz na ostro.
Recepturę najnowszego burgera opracował szef kuchni Jonas Mårtensson, związany z siecią Max od 2007 roku. Wcześniej pracował na szwedzkim dworze królewskim, a obecnie odpowiada za receptury i menu we wszystkich restauracjach Max Premium Burgers.
Movember/Wąsopad: jak marki zachęcają do profilaktyki męskich nowotworów [PRZEGLĄD]
Chcieliśmy dać Polakom jeszcze większy wybór i podnieść poziom konkurencji w zakresie smaku, tak właśnie powstał Rywal. Sos na bazie szwedzkiej borówki i dipu BBQ to nasza specjalność i mamy nadzieję, że skradnie serca nowych fanów Max. Tworząc nowe opcje w menu, nieustannie poszukujemy najlepszych produktów do naszych niemal 200 restauracji na różnych rynkach. W przypadku Rywala borówka pochodzi ze Szwecji, a wołowina jest prosto z Polski – mówi Mårtensson.
Słuchaj podcastu NowyMarketing
Promocja nowej propozycji Max Burgers w mediach obejmie kanały OOH, digital, social media PR oraz działania z influencerami.
PS Zagraj w największą planszówkę w Polsce i wygraj Burgera Drwala. To wszystko w Łodzi
Sezon jesienno-zimowy to od wielu lat prawdziwa gratka dla fanów nowości w McDonald’s. Jak co roku, do menu dołącza wtedy Burger Drwala, czyli jedna z najchętniej wybieranych kanapek. W tym roku jedna z łódzkich restauracji przygotowała z tej okazji coś specjalnego.
PS2 MAX Burgers wprowadza bezmięsny produkt – Delifresh Plant Beef
Szwedzka sieć restauracji MAX Burgers wprowadza nowy produkt bezmięsny – Delifresh Plant Beef – którego autorska receptura została opracowana przez szefa kuchni Jonasa Mårtenssona. Unikalna kompozycja sprawia, że choć na bazie białka roślinnego, kotlet wygląda i smakuje, jak mięso.